Hyde Park On Hudson

Σαββατοκύριακο Στο Hyde Park

Βιογραφία  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 94'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Roger Michell

Πρωταγωνιστούν: Bill Murray, Laura Linney, Olivia Williams, Olivia Colman, Elizabeth Marvel

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Ο μακροβιότερος πρόεδρος των Η.Π.Α., ο Franklin Delano Roosevelt, καλεί το 1939 στο σπίτι του στο Hyde Park της Νέας Υόρκης, τον Βασιλιά Γεώργιο τον έκτο και την γυναίκα του, με σκοπό να δημιουργήσει μια καλή σχέση με την Αγγλία, λίγο πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Παρόλα αυτά, την ίδια εποχή ξεκινά και η ερωτική σχέση του με τη μακρινή ξαδέρφη του, Daisy Suckley. Οι διεθνείς σχέσεις θα περάσουν μέσα από την πολυπλοκότητα των οικογενειακών σχέσεων του Προέδρου, καθώς η μητέρα, η σύζυγος και η ερωμένη του συνωμοτούν, με αποτέλεσμα το σαββατοκύριακο να μείνει αξέχαστο στο βασιλικό ζεύγος.

Αμφιταλαντευόμενο ανάμεσα σε δύο εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους ιστορίες, αυτή της παράνομης σχέσης του πρόεδρου Roosevelt με μια μακρινή εξαδέλφη του κι εκείνη της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους της Μεγάλης Βρετανίας στο ησυχαστήριο του αμερικανού προέδρου, το αβαρές φιλμ του Roger Mitchell έχει περισσότερο ενδιαφέρον, όταν εστιάζει στη δεύτερη και στις χαριτωμένες παρεξηγήσεις, που προκύπτουν από τις πολιτισμικές διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Πρόκειται για χαρακτηριστικό (όχι όμως επιφανές) δείγμα ακαδημαϊκού σινεμά, που απευθύνεται σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας και στηρίζεται στην συμβατική (κι ως εκ τούτου ανώδυνη) αφήγηση, τους λεπτούς τόνους και τις επαρκείς ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Και αν ο Mitchell δεν παρέμενε διχασμένος μέχρι το τέλος, ως προς το ποια ιστορία από τις δυο συνιστά το κέντρο βάρους της ταινίας του, ίσως η τελευταία να είχε περισσότερες πιθανότητες αναγνώρισης από την Ακαδημία, στα χνάρια του παρεμφερούς λογικής, μα δραματουργικά πιο συνεκτικού και απείρως συναρπαστικότερου «The King's Speech».

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-03-2013  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.