Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis

Δραματική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ethan Coen, Joel Coen

Πρωταγωνιστούν: Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Justin Timberlake, Garrett Hedlund

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ένας νεαρός μουσικός ξεκινά από το Κουίνς προσπαθώντας να διακριθεί στην folk σκηνή της Νέας Υόρκης στην διάρκεια της δεκαετίας του '60. Χωρίς χρήματα και χωρίς μόνιμη στέγη, αναγκάζεται να μένει σε σπίτια και καναπέδες φίλων. Συντροφιά έχει τη γάτα ενός φίλου, για την οποία αναλαμβάνει απρόθυμα ρόλο κηδεμόνα. Ταξιδεύοντας στο Σικάγο για να πείσει ένα διάσημο μουσικό παραγωγό να τον αναλάβει, ο Llewyn Davis θα γνωρίσει ένα ιδιαίτερο ζευγάρι: έναν πολυλογά μουσικό της τζαζ και τον λιγομίλητο σοφέρ του.

Οι αχώριστοι αδελφοί Coen παρουσιάζουν μια ταινία με έντονο μουσικό περιεχόμενο. Αν και έντονη μουσική χροιά είχαν και προηγούμενες δουλειές του δαιμόνιου δίδυμου (π.χ. «O Brother, where art thou?») αλλά εδώ έχουμε ένα αμιγώς μουσικό φιλμ βασισμένο εν μέρει στα απομνημονεύματα του Dave Van Ronk. Η ταινία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 09-01-2014  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.