Vertical Limit

Όρια Αντοχής

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 125'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Martin Campbell

Πρωταγωνιστούν: Bill Paxton, Chris OΑDonnell, Izabella Scorupco, Robin Tunney, Scott Glenn

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Κέντρο της ιστορίας είναι ο Peter Garrett ένας νεαρός ορειβάτης, που ηγείται μιας ομάδας διάσωσης στην δεύτερη υψηλότερη κορυφή του κόσμου, την Κ2. Ο Peter θα προσφερθεί να αναμετρηθεί με δύσκολες καιρικές συνθήκες και το χρόνο, για να σώσει την αδελφή του Annie και την ομάδα της. Έχουν παγιδευτεί σε ένα παγωμένο "τάφο" στα 26000 πόδια, σε ένα υψόμετρο όπου το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αντέξει για πολύ. Ο Peter θα αναγκαστεί να ζητήσει την βοήθεια του εκκεντρικού αλλά σπουδαίου ορειβάτη Montgomery Wick για να ανέβουν σε μια από τις δυσκολότερες βουνοκορφές της γης κουβαλώντας επικίνδυνα εκρηκτικά για να τους απελευθερώσουν.

Η ιστορία αυτή είναι το σκηνικό για να εξελιχθεί μια ταινία δράσης σε χιονισμένα τοπία και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μερικές σκηνές κόβουν την ανάσα όπως ένα άλμα από ελικόπτερο σε ένα μικρό σταθερό κομμάτι βράχου ή η "τσουλήθρα" ενός ορειβάτη καταφέρνοντας να κρατηθεί στο χείλος του γκρεμού. Όπως γίνεται όμως σε αυτές τις περιπτώσεις η ταινία στερείται βάθους και χαρακτήρων, προσφέροντας στο κοινό τα απολύτως απαραίτητα. Οι ερμηνείες είναι ικανοποιητικές (χωρίς κάτι το ξεχωριστό) και ο Chris O Donnell αποδεικνύει ότι δεν γερνά παραμένοντας αιώνιος babyface. Παρά τα πικρά μας σχόλια το Vertical Limit είναι μια χορταστική περιπέτεια που θα ικανοποιήσει τους φίλους του είδους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-01-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.