Les Miserables

Οι Αθλιοι

Μιούζικαλ  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 158'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Tom Hooper

Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Amanda Seyfried, Hugh Jackman, Russell Crowe

Κείμενο: Πέτρος Καλογεράς

Κατά το πρώτο τέταρτο του 19ου αιώνα, ο "εγκληματίας" Jean Valjean (Hugh Jackman), τον οποίο επί δεκαετίες κυνηγούσε ο αδίστακτος αστυνομικός Javert (Russell Crowe), καταφέρνει να αποκαταστήσει τη φήμη του στην κοινωνία και γίνεται ένας τίμιος και εργατικός εργοστασιάρχης, αλλά και δήμαρχος της πόλης του. Η ζωή του θα αλλάξει για πάντα όταν θα δεχτεί να φροντίζει την Cosette (Amanda Seyfried), κόρη της Fantine (Anne Hathaway), μιας ταπεινής εργάτριας του.

Με 27 χρόνια στις σκηνές του West End στο Λονδίνο και άλλα 18 χρόνια στις σκηνές του Broadway της Νέας Υόρκης, η μεταφορά του βιβλίου του Victor Hugo στο θέατρο συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών (για να μην πούμε η πιο επιτυχημένη). Στον κινηματογράφο τα μιούζικαλ όμως δεν έχουν την ίδια χάρη. Αν και γενικότερα προτιμούμε φανερά το σινεμά από το θέατρο, το μιούζικαλ χρειάζεται αυτή την αμεσότητα της ολοζώντανης παράστασης. Ο Tom Hooper, ύστερα από την τεράστια επιτυχία του με το «The King's Speech», φιλοδοξεί να μας προσφέρει ένα μιούζικαλ που θα κάνει την διαφορά και βάζει ένα μεγάλο στοίχημα να ενθουσιάσει τους φανατικούς θεατρόφιλους συμπατριώτες του. Ίδωμεν...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-02-2013  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.