The Lone Ranger

Ο Μοναχικός Καβαλάρης

Γουέστερν  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 149'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gore Verbinski

Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Ο Tonto (Johnny Depp) είναι ένας εκκεντρικός ινδιάνος πολεμιστής Κομάντσι (με ένα κοράκι κορώνα στο κεφάλι του) που θυμάται και διηγείται την ιστορία του John Ried (Armie Hammer). Ενός ιδεαλιστή δικηγόρου, άνθρωπου του νόμου και της τάξης που μεταμορφώθηκε σε μασκοφόρο θρύλο της "παράνομης" δικαιοσύνης. Ο Tonto και ο John Ried, δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, έμαθαν να συνεργάζονται και μέσα από μια σειρά περιπετειών και διασκεδαστικών διενέξεων, έβαλαν στόχο να πατάξουν τη διαφθορά και την αδικία στην Αγρια Δύση...

Αν νιώθεις την ανάγκη να ψέξεις το «The Lone Ranger», αυτό σου δίνει ουκ ολίγες αφορμές. Μπορείς να γράψεις για την ανοικονόμητη αφήγηση, για τα προβλήματα τονικότητας, για την (συχνά σε βάρος της δραματουργίας) εξάρτηση του από τις ανάγκες ενός καλοκαιρινού blockbuster ή μπορείς απλά να επισημάνεις ότι αυτό που επιχειρεί στο «The Lone Ranger» ο Verbinski, το έκανε πολύ καλύτερα την προηγούμενη φορά.

Αν όμως αγαπάς το σινεμά στο οποίο αναφέρεται, αν σε γοητεύει o ρομαντισμός με τον οποίο συγκρίνει (και πριμοδοτεί) τα ιδανικά και την ηθική της παλιάς Δύσης με την ανηθικότητα της Νέας, αν σου σηκώνεται λίγο η τρίχα με το παιχνίδισμα του Zimmer πάνω στις παρτιτούρες του Morricone, αν βρίσκεις ακαταμάχητη την buddy movie δυναμική ανάμεσα στον αλαφροΐσκιωτο Tonto του Johnny Depp και τον ευγενικό Lone Ranger του Armie Hammer, τότε τούτο το εύθυμο, "ανεβαστικό" υπερθέαμα δε μπορεί παρά να κερδίσει την ανεπιφύλακτη συμπάθεια σου.

Και μπρος σε blockbuster αφόρητου σαματά και εξοργιστικής δραματουργικής ασυνέπειας, όπως το «Man of Steel» ή σε συνταγογραφημένα sequel μηδενικού ρίσκου και έμπνευσης όπως το «The Hangover Part III» , oι ακροβασίες του Verbinski ανάμεσα στο ρετρό και το μεταμοντέρνο, καθώς και το σουρεαλιστικό, σχεδόν Python-ικό χιούμορ με το οποίο εμποτίζει τις ιστορίες που αφηγείται, λειτουργούν σαν ενέσεις δροσιάς στο ερημικό κινηματογραφικό τοπίο του φετινού θέρους. Το οποίο μέχρι στιγμής μοιάζει να έχει ξεμείνει από δυνατούς τίτλους, από εκπλήξεις κι από τσιγάρα και συμπόνια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-07-2013  |  Διανομή: Feelgood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.