Oblivion

Oblivion

Περιπέτεια  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 126'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Joseph Kosinski

Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Morgan Freeman, Andrea Riseborough, Olga Kurylenko, Melissa Leo

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Ένας βετεράνος στρατιώτης (Tom Cruise) του μέλλοντος ύστερα από έναν μακροχρόνιο διαγαλαξιακό πόλεμο που άφησε τη γη σχεδόν κατεστραμμένη, θα μεταβεί σε έναν μακρινό πλανήτη για να εξαφανίσει τα απομεινάρια μια επικίνδυνης φυλής εξωγήινων. Η συνάντησή του με μια αιθέρια ύπαρξη (Olga Kurylenko ) θα τον κάνει να αμφισβητήσει ό,τι ήξερε για τον πλανήτη, την αποστολή αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό...

To «Oblivion» είναι από εκείνες τις ταινίες για τις οποίες όσο λιγότερα ξέρεις πριν αρχίσει η προβολή τόσο το καλύτερο. Όχι τόσο γιατί γνωρίζοντας τα μυστικά του χάνεται το στοιχείο της έκπληξης - άλλωστε οι ανατροπές του δεν έχουν τη βαρύτητα μιας "Έκτης Αίσθησης"-, αλλά επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθεί η συναισθηματική τους επιρροή.

Γιατί η μεγάλη δύναμη του φιλμ που υπογράφει ο Joseph Kosinski δεν είναι τα εκθαμβωτικά visuals, δεν είναι το ευτυχές πάντρεμα των εικόνων με το εθιστικό score των M83, αλλά η αθεράπευτα ρομαντική του φύση. Γιατί μιλά για μεγάλους έρωτες, έρωτες ικανούς να επιβιώσουν απέναντι και στις πλέον βάναυσες και κακόβουλες εξωτερικές παρεμβάσεις. Γιατί είναι μια ταινία όπου το θέαμα κορυφώνεται όχι στις (καλοστημένες) σκηνές δράσεις, αλλά σε εκείνες τις στιγμές που η επιστημονική φαντασία συναντά την ποίηση, όπως σ' αυτή την υγρή, ονειρεμένη ερωτική σκηνή που μοιράζεται ο Cruise με την απρόσμενα ποθητή Riseborough.

Και είναι στιγμές σαν κι αυτή που, παρακολουθώντας το φιλμ, νιώθεις ότι πετάς. Μετά όμως έρχεται το κακό (και παντελώς άστοχο δραματουργικά) φινάλε και σε προσγειώνει ανώμαλα. Δε βαριέσαι όμως... Συνήθως έτσι γίνεται και με τους μεγάλους έρωτες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-04-2013  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.