Turn Me On, Godamnit

Αναψέ με!

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 76'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jannicke Systad Jacobsen

Πρωταγωνιστούν: Helene Bergsholm, Malin Bjοrhovde, Henriette Steenstrup, Beate Stοfring, Matias Myren

Κριτική: Ιωάννα Αγγελίδου

Η ιστορία της σεξουαλικής αφύπνισης της δεκαπεντάχρονης Alma (Helene Bergsholm) με φόντο μία ανιαρή -με όλη τη σημασία της λέξης- νορβηγική κωμόπολη. Η Alma είναι "ξαναμμένη", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Είναι τσιμπημένη με τον δημοφιλή Artur (Matias Myren) και χάνεται καθημερινά σε ατελείωτες φαντασιώσεις συγχέοντας πολλές φορές τη φαντασία με την πραγματικότητα. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το σεξ, εισπράττοντας την αποδοκιμασία του περίγυρού της. Η μητέρα της δεν την καταλαβαίνει κι αντιδρά στην καλύτερη περίπτωση με αμηχανία και στη χειρότερη με απελπισία. Οι συμμαθητές της την περιθωριοποιούν εξαιτίας μίας παρεξήγησης και μάλιστα ο ίδιος ο Artur συμβάλλει άθελά του στον αποκλεισμό της από το σχολικό μικρόκοσμο. Ακόμα κι οι φίλες της την εγκαταλείπουν. Μοναδικός της σύμμαχος, η ίδια της η φαντασία, που τη βοηθά να δραπετεύει από την πληκτική καθημερινότητα της νορβηγικής επαρχίας και το προσωπικό εφηβικό της δράμα.

Το ξύπνημα της εφηβικής σεξουαλικότητας που σηματοδοτεί το πέρασμα από την παιδική στην ενήλικη ζωή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμα και αν ο πρωταγωνιστής δεν είναι ένας ξαναμμένος 15χρονος με ακμή, όπως συνηθίζεται στις αντίστοιχες χολυγουντιανές παραγωγές, αλλά ένα όμορφο και δροσερό κορίτσι. Ακόμα κι αν ζει σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορβηγίας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή μάλλον ιδίως αν ζει εκεί.

Ωστόσο, η πρώτη ταινία μυθοπλασίας της Jannicke Systad Jacobsen, η οποία έχει γράψει και το σενάριο, δεν είναι καθόλου καταθλιπτική. Το αντίθετο, μάλιστα, πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία γυναικείας σεξουαλικής αφύπνισης δοσμένη με ευαισθησία και χιούμορ. Δεν είναι μόνο η σπιρτάδα της πρωτοεμφανιζόμενης Helene Bergsholm και η αφοπλιστική ειλικρίνεια με την οποία περιγράφεται η εφηβική σεξουαλικότητα που χαρίζουν το χαμόγελο στο θεατή. Είναι κι αυτό το πλάγιο σχόλιο πάνω στην επιρροή, άλλοτε θετική κι άλλοτε αρνητική, των ερωτικών ονειροπολήσεων και κατ' επέκταση της φαντασίας στην καθημερινότητα που τον κάνουν να κλείσει πονηρά το μάτι στη νεαρή Νορβηγίδα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-04-2012  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.