Streetdance 2

Streetdance 2

Κοινωνική  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 85'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Max Giwa, Dania Pasquini

Πρωταγωνιστούν: George Sampson, Sofia Boutella, Falk Hentschel, Tom Conti, Stephanie Nguyen

Κείμενο: Γιάννης Βασιλείου

Ο χορευτής του streetdance, Ash (Falk Hentschel), μαζί με το νέο του φίλο, Eddie (George Sampson), ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους streetdancers σε μια δυνατή ομάδα. Αυτοί οι χορευτές θα πρέπει να έχουν τα προσόντα ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν την ομάδα των Invincible από την Αμερική, η οποία κατατρόπωσε τον Ash και τους χορευτές του πριν λίγο καιρό. Στην πορεία όμως ο Ash συναντά και τον έρωτα, στο πρόσωπο της πανέμορφης χορεύτριας της σάλσα, Eva (Sofia Boutella).

Η άνοδος της underground κουλτούρας και ο πολλαπλασιασμός των ερασιτεχνικών freestyle χορευτικών συγκροτημάτων, που ασκούν την αγαπημένη τους δραστηριότητα στα σοκάκια των μεγάλων αστικών κέντρων, δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από την κινηματογραφική βιομηχανία, με τις σχετικές παραγωγές να πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια. Σαν απάντηση στο αμερικανικής προέλευσης χρυσοφόρο franchise που ακούει στο όνομα «Step Up», η βρετανική κινηματογραφική σκηνή αντιπαραβάλλει το «Streetdance», με το τρισδιάστατο format σαν πρόσθετο δέλεαρ για τους θεατές. Η ανέλπιστη επιτυχία του οδήγησε στο (αναπόφευκτο) σίκουελ. Εκεί που στο πρώτο φιλμ επιχειρήθηκε μια μείξη του streetdance με το κλασσικό μπαλέτο, στο «Streetdance 2» (επίσης σε 3-D, που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στη φιλμική εμπειρία) το streetdance παντρεύεται με latin χορούς.

Μιας και το διαλογικό μέρος παραπέμπει σε καθημερινή τηλεοπτική σειρά τελευταίας διαλογής, το βάρος πέφτει στα μουσικοχορευτικά νούμερα, τα οποία είναι μονταρισμένα με τέτοιο τρόπο που ακόμα και μια φιγούρα τεμαχίζεται σε δύο, τρία ή και περισσότερα πλάνα. Είτε το σκηνοθετικό δίδυμο δεν εμπιστεύεται τη δυνατότητα του target group του να παρακολουθήσει μια ταινία, στην οποία τα πλάνα δεν εναλλάσσονται με ρυθμούς πολυβόλου, είτε δεν εμπιστεύεται τους χορευτές του. Εάν ισχύει το δεύτερο, ο υπογράφων δηλώνει αναρμόδιος να σχολιάσει αν έπραξαν σωστά, καθώς οι χορευτικές του γνώσεις εξαντλούνται στην 'Παπαλάμπραινα' και το 'Αϊβαλιώτικο', λαοφιλή άσματα που χορεύει σε γάμους και βαφτίσια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-04-2012  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.