Ολιγαρχία

Ολιγαρχια

Ντοκιμαντέρ  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 91'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ένας ακήρυχτος πόλεμος, που πρέπει να παραμείνει μυστικός, βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα νήματα κινεί μια χούφτα τραπεζιτών και πολιτικών που κυβερνούν τον κόσμο περιφρονώντας τη δημοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο των συγκρούσεων αυτού του πολέμου έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του πεδίου δοκιμών. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οχταμελής ομάδα (που θυμίζει ανησυχητικά τα δεσποτικά πολίτμπιρο της Σοβιετικής Ένωσης) ρίχνει εκλεγμένους πρωθυπουργούς και διορίζει νέους της αρεσκείας της. Την ονομάζουν "ομάδα της Φρανκφούρτης" γιατί δημιουργήθηκε στην Όπερα της πόλης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε ένα από τα μέλη της ομάδας...

Ο Στέλιος Κούλογλου παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση χρησιμοποιώντας πλούσιο αρχειακό υλικό και πολλές κατατοπιστικές συνεντεύξεις. Η «Ολιγαρχία» φιλοδοξεί να ρίξει φως στην αδιαφανή λειτουργία παντοδύναμων χρηματοπιστωτικών οργανισμών όπως η περίφημη Goldman Sachs.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-04-2012  |  Διανομή: 1984 Productions  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.