Magic Hour
Magic Hour
Κωμωδία | Παραγωγή: 2011 | Διάρκεια 95'

Σκηνοθεσία: Κώστας Καπάκας
Πρωταγωνιστούν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Αντωνίου, Κώστας Τσάκωνας, Γιώργος Σουξές, Μαρία Αντουλινάκη
Ένα ξενοδοχείο ΧΧΧ, ένας φευγάτος ρεσεψιονίστ (πρώην σκηνοθέτης), μια νεκροφόρα, ένας απελπισμένος κερατάς και ένα γεμάτο φέρετρο χωρίς νεκρό. Ο Διομήδης (Ρένος Χαραλαμπίδης) και ο Αριστείδης (Τάσος Αντωνίου) θα αποδράσουν από τα προβλήματα και την καταπίεση της πραγματικότητας για να ξεχυθούν σε ένα ταξίδι (με τη νεκροφόρα) στην Ελληνική ενδοχώρα. Όμως οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν έχουν τόση σημασία, και αν παραφράσουμε ένα διάλογο του «Magic Hour»: "- Γιατί να κάνεις μια ταινία χωρίς υπόθεση; - Γιατί έτσι είναι και η ζωή... χωρίς υπόθεση".
Ο Κώστας Καπάκας («Peppermint», «Uranya») μας ταξιδεύει στην Ελλάδα του σήμερα, με ένα φιλμ ανεξάρτητα γυρισμένο με ένα μικρό και ευέλικτο συνεργείο. Χρησιμοποιώντας (από τους πρώτους στον κόσμο) τη φωτογραφική μηχανή Canon EOS 7D και με δύο μόλις βασικούς ηθοποιούς το «Magic Hour» αποτελεί την απόδειξη ότι οι καλές ταινίες δεν χρειάζονται (πολλά) χρήματα, αλλά μεράκι, επαγγελματισμό και... εφευρετικότητα. Και αν χρειάζεστε περισσότερα τεκμήρια περί τούτου δώστε προσοχή στη φωτογραφία του Γιάννη Δασκαλοθανάση και στη μουσική του Παναγιώτη Καλατζόπουλου.
Η ταινία λάμπει στους κοφτερούς διαλόγους των δύο πρωταγωνιστών, ενώ πραγματικά απογειώνεται όταν αποφασίζει να μιλήσει για το Ελληνικό σινεμά και τα κακώς κείμενα που το βασανίζουν. Αλλωστε ο ήρωας που υποδύεται ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας αποτυχημένος σκηνοθέτης που τις αμαρτωλές δεκαετίες του '80 και του '90 έκανε χωρίς αναστολές τις λαμογιές του, για μια ταινία που δεν έκανε τελικά ποτέ. Αποκορύφωμα η σκηνή σε ένα εγκαταλειμμένο σινεμά Drive In και το ξεκαρδιστικό cameo του... Κώστα Τσάκωνα. Κλείσιμο του ματιού στο θεατή και η ενσωμάτωση της ατάκας "Γυναίκες, πεταμένα λεφτά" από το «No Budget Story» του Ρένου Χαραλαμπίδη.
Μπορεί να είναι ιδιαίτερη ταινία και να έχει της αδυναμίες της, όμως το «Magic Hour» τελικά μας άφησε με μια γλυκόπικρη γεύση και κυρίως ένα χαμόγελο στα χείλη... μάλλον επειδή ο σουρεαλισμός είναι στο αίμα μας. Αλλωστε μήπως η σημερινή πραγματικότητα βγάζει περισσότερο νόημα;
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-04-2012 | Διανομή: Feelgood Entertainment



Σας Προτείνουμε Ακόμη
Το Πρόγραμμα των Προβολών