Πρώτη Ύλη

Πρωτη Υλη

Ντοκιμαντέρ  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 78'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρακέπελης

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Τρεις τσιγγάνοι Αλβανοί, δύο Ινδοί, ένας Τούρκος κι ένας μόνο Έλληνας, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, είναι ένα δείγμα μόνο της απέραντης στρατιάς των desperados που ανακυκλώνουν τα μέταλλα μιας ολόκληρης χώρας. Είναι αυτοί που μαζεύουν και δίνουν αξία σε όλα τα μέταλλα που πετιούνται άχρηστα στα σκουπίδια. Στη σκιά του Παρθενώνα συναντιούνται τα όνειρα μεγάλων χαλυβουργιών για σχεδόν τζάμπα scrap, οι περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όνειρα μιας στρατιάς παράνομων μεταναστών. Ακολουθούμε την καθημερινή πορεία αυτών των σύγχρονων κυνηγών και το μόχθο τους μέσα στην πόλη, μέσα στον φυσικό κύκλο των εποχών και μέσα στον φρενήρη κύκλο της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Χρήστος Καρακέπελης ξεκίνησε την έρευνα του το 2004, καταγράφοντας τους παλιατζήδες, που τότε κυρίως με τρίκυκλα ή αγροτικά, μάζευαν μεταλλικά αντικείμενα, που ήταν πεταμένα στα σκουπίδια. Η «Πρώτη Ύλη» ολοκληρώθηκε ύστερα από επτά χρόνια δουλειάς και εστιάζει στις ακραίες αντιφάσεις της ελληνικής πραγματικότητας αλλά και στην ασυδοσία της παραοικονομίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-03-2012  |  Διανομή: Ανεξάρτητη

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.