Small Time Crooks

Μικροαπατεώνες

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 95'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Woody Allen

Πρωταγωνιστούν: Woody Allen, Tracy Ullman, Hugh Grant, Michael Rapaport, Jon Lovitz

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ποιος δεν θα ήθελε λίγα περισσότερα χρήματα; Όλοι! Λίγοι όμως καταφεύγουν στην παρανομία για να τα αποκτήσουν. Ένας από αυτούς είναι ο Ray Winkler (Woody Allen), ένας Νεοϋορκέζος που σχεδιάζει να ληστέψει την τοπική τράπεζα. Το σχέδιό του μοιάζει απλό. Αγοράζει ένα εγκαταλελειμμένο κατάστημα δίπλα στην τράπεζα και ετοιμάζει ένα τούνελ για να εισβάλει στο θησαυροφυλάκιό της. Αντιρρήσεις έχει όμως η Frenchy (Tracy Ulman) η σύζυγός του, που ανησυχεί αφού ο Ray έχει ξαναφιλοξενηθεί στη φυλακή, ενώ οι συνεργάτες του δεν είναι ότι το καλύτερο. Το σχέδιο θα ήταν καταδικασμένο αν η Frenchy δεν είχε τη δική της ιδέα: μια επιχείρηση μπισκότων. Η επιχείρηση σημειώνει επιτυχία και ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Ανήκουν πλέον στην υψηλή κοινωνία, δεν γνωρίζουν όμως ούτε τα απαραίτητα από το savoir vivre. Προσλαμβάνουν λοιπόν τον David (Hugh Grant) για να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν.

O Woody Allen επιστρέφει με μια δημιουργία συγκρίσιμη με εκείνες των πρώτων ετών της καριέρας του. Το Small Time Crooks ξεκινά δυναμικά αλλά καταφέρνει να επιταχύνει τους ρυθμούς του όσο περνά η ώρα, προσθέτοντας νέες καταστάσεις και ήρωες. Η ταινία καταλήγει στο γνωστό ρητό "καλύτερα μεγάλη καρδιά, παρά μεγάλο λογαριασμό στην τράπεζα" μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων. Το χιούμορ είναι όμως πανταχού παρόν και "παραδόξως" ξεφεύγει από το κλασικό χιούμορ του Woody Allen.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-01-2001  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.