Τα Κορίτσια Της Βροχής

Τα Κοριτσια Της Βροχης

Ντοκιμαντέρ  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 120'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αλίντα Δημητρίου

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Τα "Κορίτσια της Βροχής" τον καιρό της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών. Οι γυναίκες αυτές φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, χωρίς όμως να προδώσουν τα ιδανικά τους. Πάλεψαν το ίδιο μαχητικά με τους άντρες εκείνης της εποχής που αγωνίζονταν για τη δημοκρατία. Πενήντα από αυτές τις γυναίκες καταθέτουν σήμερα τη μαρτυρία τους... Είναι ακόμη νέες, ενεργές και συνεχίζουν να πιστεύουν στον αγώνα που έκαναν τότε. Προέρχονται απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα και η κοινή τους πορεία αποτελεί αυτό που δένει τη δυνατή τους φιλία. Μάλιστα τα "Κορίτσια της Βροχής" θεωρούν τον εαυτό τους συνέχεια των Γυναικών της Εθνικής Αντίστασης. Και όπως χαρακτηριστικά λέει μια εξ αυτών: "είμαστε η συνέχειά τους και η δική μας συνέχεια είναι η σημερινή νεολαία". Η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτή η γυναίκα εξ αιτίας των βασανιστηρίων δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει παιδιά...

Με την ταινία «Τα Κορίτσια Της Βροχής» ολοκληρώνεται η τριλογία της Αλίντας Δημητρίου για τη συμμετοχή των γυναικών στους πολιτικούς αγώνες κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Προηγήθηκαν τα «Πουλιά στο Βάλτο» το 2008 και «Η Ζωή στους Βράχους» το 2009.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-01-2012  |  Διανομή: Ταινιοθήκη Της Ελλάδος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2022 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.