Φτηνά Τσιγάρα

Φτηνα Τσιγαρα

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 0'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης

Πρωταγωνιστούν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Αλκης Παναγιωτίδης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Οι άδειοι δρόμοι της Αυγουστιάτικης Αθήνας είναι το ιδανικό σκηνικό για μια ερωτική ιστορία. Ο Νίκος (Ρένος Χαραλαμπίδης) είναι ένας νεαρός άνδρας που μπαίνει στη δύσκολη εφηβεία των 30 και βλέπει τον εαυτό του να αλλάζει. Προκαλεί τον κίνδυνο, αναζητά την περιπέτεια, γνωρίζει ακραίους τύπους, ενώ αυτό που πραγματικά ψάχνει (και τελικά βρίσκει) είναι ο έρωτας. Η Σοφία (Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους) είναι 25 χρονών, μοντέρνα και όμορφη. Δουλεύει στο χώρο της μόδας και έχει μια τυπική ζωή. Ο Νίκος κερδίζει την εμπιστοσύνη της, ξυπνώντας μέσα της, την ανάγκη να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της. Η περιπλάνησή τους στην άδεια Αθήνα θα τους φέρει όλο και πιο κοντά.

Η δεύτερη προσωπική ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη είναι γεμάτη φρέσκα πρόσωπα, αλλά και "παλιές καραβάνες" του Ελληνικού κινηματογράφου. Με σεναριακές ακροβασίες, αργούς ρυθμούς μερικές δευτερεύουσες ιστορίες στο φόντο του έρωτα που αναπτύσσεται, η ταινία προσπαθεί να κρατήσει το ενδιαφέρον παρά τα προβλήματα στη ροή της. Χωρίς αμφιβολία την παράσταση κερδίζει η ενδιαφέρουσα φωτογραφία, που αναδεικνύει την κρυμμένη ομορφιά της άδειας Αθήνας. Οι σκηνές της βόλτας των δύο πρωταγωνιστών, είναι ενδεικτικές της σκηνοθετικής ικανότητας του Χαραλαμπίδη που καταφέρνει να γοητεύσει το μάτι με τα ελάχιστα δυνατά υλικά. Να σημειώσουμε ότι τα Φτηνά Τσιγάρα συμμετείχαν στο πρόσφατο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης αποσπώντας κολακευτικές κριτικές.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-01-2001  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.