Tungsten

Tungsten

Δραματική  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 99'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Τάσος Νούσιας, Όμηρος Πουλάκης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κόρα Καρβούνη

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Tungsten, ένα χημικό στοιχείο γνωστό στους περισσότερους από εμάς ως βολφράμιο. Ένα μέταλλο γνωστό για τις πολύ υψηλές του αντοχές στη θερμότητα και τη μεγάλη του αγωγιμότητα, που χρησιμοποιείται κυρίως στις ηλεκτρικές εφαρμογές (όπως στους παλιούς λαμπτήρες πυράκτωσης). Δυο έφηβοι (Όμηρος Πουλάκης - Προμηθέας Αλειφερόπουλος), ένας ελεγκτής εισιτηρίων (Βαγγέλης Μουρίκης), ένα ζευγάρι (Τάσος Νούσιας-Κόρα Καρβούνη), μετανάστες, παιδιά, στριμωγμένοι στον τοίχο ενός αδιέξοδου χωματόδρομου στη καρδιά της Αθήνας. Οι παράλληλες ιστορίες τους στην Αθήνα του σήμερα, σημαδεύονται από φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, σωματικής και ψυχολογικής βίας καθώς και αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος. Μία κοινωνία στα όριά της, ξεχασμένη στο σκοτάδι. Μια κοινωνία απέναντι στην μάχη με τους ληγμένους λογαριασμούς, τις άδειες κάρτες και τα πτωχευμένα όνειρα.

Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για τον Γιώργο Γεωργόπουλο, το «Tungsten» μιλά για την Αθήνα του σήμερα, τη βία που μας περιστοιχίζει και τον τρόπο με τον οποίο την αναπαράγουμε.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 24-11-2011  |  Διανομή: Multivision  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.