Ο Ξεναγός

Ο Ξεναγος

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 94'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Οικονόμου, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Kathrin Suckfiel, Anne Marie O' Sullivan, Francois Renault

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ο Ιάσονας κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ξεκινώντας την νέα του φιλόδοξη καριέρα ως "ξεναγός αρχιτεκτόνων". Το γκρουπ που συνοδεύει αποτελείται από φοιτητές αρχιτεκτονικής από το εξωτερικό που ολοκληρώνουν το Erasmus τους στην Ελλάδα. Σύντομα ο ξεναγός θα έρθει αντιμέτωπος με τις ετερόκλητες απαιτήσεις των μελών του γκρουπ που προτιμούν έναν πολύωρο καφέ ή μία επίσκεψη σε νεκροταφείο από μία ξενάγηση στην Ακρόπολη. Παράλληλα και με την ευκαιρία της επιστροφής στην Αθήνα, ο Ιάσονας συναντιέται ξανά με την πάλαι ποτέ κολλητή του φίλη Μυρσίνη. Από τη μία ένα γκρουπ που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν ξεναγό και από την άλλη η Μυρσίνη που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν φίλο. Ο Ιάσονας θα πρέπει να πάρει μερικές αποφάσεις...

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή, είναι μια ανεξάρτητη νεανική κωμωδία για την σεξουαλικότητα, την αρχιτεκτονική και τους σύγχρονους Έλληνες. Ο «Ξεναγός» απέσπασε θετικές εντυπώσεις κατά την πρώτη της προβολή το 2010 στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ενώ προβλήθηκε και στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Στον ομότιτλο ρόλο συναντάμε τον ανερχόμενο Μιχάλη Οικονόμου, βραβευμένο με το θεατρικό βραβείο Χορν το 2010 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Το Σφαγείο".

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 24-11-2011  |  Διανομή: Wesaw Open Lab  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.