The Black Power Mixtape 1967-1975

The Black Power Mixtape 1967-1975

Ντοκιμαντέρ  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gοran Olsson

Πρωταγωνιστούν: Erykah Badu, Harry Belafonte, Danny Glover, Stokely Carmichael, Angela Davis

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Η δεκαετία του '60 για τις ΗΠΑ έχει ως σήμα κατατεθέν τους Χίπις, τα Παιδιά των Λουλουδιών και τους Beatles. Όμως εκτός από τη Flower Power, την ίδια περίοδο το κίνημα Black Power κερδίζει έδαφος με βασική του αποστολή να βγάλει την μαύρη κοινότητα από τη φτώχεια και να επιτύχει την ίση μεταχείριση. Το κίνημα γιγαντώθηκε τη δεκαετία 1950-1960, ενώ ταυτόχρονα όπως άλλαζαν οι περιστάσεις έτσι άλλαζε κι αυτό. Αυτή είναι η ιστορία των Μαύρων Πανθήρων, που σε αντίθεση με όσα όλοι πιστεύουν, δεν υποστήριζαν τη βία, αλλά την εκπαίδευση και την μεταρρύθμιση της μαύρης κοινότητας.

Το ντοκιμαντέρ «Black Power Mixtape 1967-1975» συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν, χρησιμοποιώντας το οπτικό υλικό ως "mixtape" κινούμενο με βάση μαρτυρίες και συνεντεύξεις ακτιβιστών της εποχής, όπως η Kathleen Cleaver, η Angela Davis, o Stokely Carmichael και μουσικούς όπως η Erykah Badu, o Questlove των The Roots και ο Talib Kweli.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 03-11-2011  |  Διανομή: New Star  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.