The Three Musketeers

Οι Τρεις Σωματοφύλακες

Περιπέτεια  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 110'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Paul W.S. Anderson

Πρωταγωνιστούν: Matthew Macfadyen, Ray Stevenson, Luke Evans, Orlando Bloom, Christoph Waltz

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Ο θρόνος της Γαλλίας κινδυνεύει από τα μοχθηρά σχέδια τριών ανθρώπων. Ο πανίσχυρος καρδινάλιος Richelieu (Christoph Waltz), η M'lady De Winter (Milla Jovovich), η πιο φονική γυναίκα του κόσμου και ο Δούκας του Buckingham (Orlando Bloom) συναπαρτίζουν μία τριάδα στην οποία κανένας δε θα μπορούσε να ορθώσει ανάστημα. Ή, τουλάχιστον, σχεδόν κανένας. Γιατί υπάρχει και άλλη μία τριάδα, οι θρυλικοί τρεις σωματοφύλακες, που δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Ο Aramis (Luke Evans), ο Athos (Matthew Macfadyen) και ο Porthos (Ray Stevenson) όμως χρειάζονται νέο αίμα στην παρέα. Το οποίο και βρίσκουν στο πρόσωπο του νεαρού αλλά πολλά υποσχόμενου D'Artagnan (Logan Lerman). Οι τέσσερις άνδρες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από τον διάσημο όρκο "ένας για όλους και όλοι για έναν", με στόχο να σώσουν όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη από έναν πόλεμο στον οποίο τη σέρνουν ο Καρδινάλιος Richelieu και η παρέα του.

Είναι η πολλοστή φορά που το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, "Οι Τρεις Σωματοφύλακες", θα γνωρίσει μία κινηματογραφική μεταφορά. Η τελευταία ήταν 13 χρόνια πριν με το «The Man In The Iron Mask» (1998), οι εποχές όμως άλλαξαν, έγιναν τρισδιάστατες και αυτό από μόνο του αποτελεί ικανή εμπορικά συνθήκη για να ζωντανέψουν και πάλι στο πανί οι περιπέτειες του Ντ' Αρτανιάν και των τριών Σωματοφυλάκων. Τη σκηνοθετική καθοδήγηση αναλαμβάνει ο Paul W.S. Anderson, η φιλμογραφία του οποίου είναι ενδεικτική του τι μπορούμε να περιμένουμε. Έχοντας γυρίσει το πρώτο και το τελευταίο «Resident Evil», το «Alien vs. Predator» και το «Death Race», το «The Three Musketeers», δεν αναμένεται να ξεφύγει από τον κανόνα της καταιγιστικής δράσης και των πανταχού παρόντων ψηφιακών εφέ, δεδομένου μάλιστα ότι είναι γυρισμένο με κάμερες 3D, τελευταίας τεχνολογίας. Η παρουσία, ωστόσο, του Christoph Waltz αρκεί για να δώσει ένα έξτρα ενδιαφέρον στο όλο εγχείρημα και - γιατί όχι; - να το ανεβάσει επίπεδο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 06-10-2011  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.