The Trip

Το Ταξίδι

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 107'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Michael Winterbottom

Πρωταγωνιστούν: Steve Coogan, Rob Brydon, Margo Stilley, Claire Keelan, Paul Popplewell

Κριτική: Πέτρος Καλογεράς

Ένα ένθετο περιοδικό μιας εφημερίδας αναθέτει στον Steve την κριτική κάποιων φινετσάτων εστιατορίων της Αγγλικής υπαίθρου. Αρχικά εκείνος σχεδιάζει να κάνει αυτό το ταξίδι με την κοπέλα του, όμως εκείνη φεύγει για τις Η.Π.Α ώστε να ασχοληθεί με την καριέρα της. Απογοητευμένος, μη έχοντας άλλη λύση θα στραφεί στον παλιόφιλο του Rob, γνωρίζοντας ότι θα αποδεχτεί την πρόταση του. Οι δυο άντρες, άσπονδοι φίλοι και ολίγον εγωκεντρικοί, ξεκινούν μια περιπλάνηση γεμάτη σέξ, κωμωδία, φαγητό και υπαρξιακό διαλογισμό...

Η νέα ταινία του Michael Winterbottom επαναφέρει μαζί στην μεγάλη οθόνη τους Steve Coogan και Rob Brydon. Πέντε χρόνια μετά το «A Cock And Bull Story» οι δυο κωμικοί θα ταξιδέψουν στην βόρεια Αγγλία σε μια περιπέτεια γευσιγνωσίας και καλοπροαίρετου ανταγωνισμού.

Τέτοιο γέλιο είναι η αλήθεια οτι δεν βρισκόταν στα πλάνα μας. Δυο εξαιρετικοί κωμικοί συναντιούνται και κάνουν άνω κάτω κάθετι που βρίσκεται στο διάβα τους. Η ταινία - μια ωδή στην κωμική ιδιοσυγκρασία των δυο πρωταγωνιστών - πάσχει από ανίατη σινεφιλία, καθώς οι μιμήσεις ηθόποιών και διάσημων χαρακτήρων του σινεμά είναι η αρχή και το τέλος της ανταγωνιστικής χιουμοριστικής προσέγγισης. Το χιούμορ είναι ανελέητο και καυτηριάζει διάφορους τομείς, ακόμα και το θάνατο, σε μια εξαιρετική σεκάνς στο νεκροταφείο οπού ο Rob ακούει ήρεμος τον επικήδειο του από τα χείλη του Steve. Η σάτιρα εμφανίζεται σε σταδιακή μορφή καθώς κάθε σατιρικό κεφάλαιο ασχολείται με όλο και πιό ευαίσθητα θέματα χωρίς φυσικά να υπερβάλλει ή να ενοχλεί. Η αυτοπεποιήθηση που λείπει και από τους δυο ως χαρακτήρες, εξαφανίζεται μπροστά σε αυτή που φαίνεται να έχουν ως κωμικοί. Οι διάλογοι είναι γεμάτοι έμπνευση και φαντασία και η διαδρομή που διαγράφει η μεταξύ τους σχέση σου προκάλει την εντύπωση πως κάθε φορά που οι δυο φίλοι συναντιούνται επαναπροσδιορίζουν την σχέση τους από την αρχή. Ανακαλύπτουν ξανά και ξανά την φιλία τους μέσα από τα κοινά χαρακτηριστικά τους και το πηγαίο χιούμορ τους.

Το κορυφαίο επίτευγμα της ταινίας είναι οτι κρατά τους δυο κύριους χαρακτήρες της στο ίδιο επίπεδο, χωρίς να ξεχωρίσει κάποιον από τους δυο εις βάρος του άλλου. Καταφέρνει να εγκαταστήσει και να διατηρήσει μια ισότητα μεταξύ τους που κάθε άλλο παρά ασήμαντη είναι αφού βοηθάει στα μέγιστα στην επιτυχία της σάτιρας. Μιας σάτιρας που κατά διαστήματα συνοδεύεται από μια 'καταθλιπτική' μουσική, γεγονός που προκαλεί πολυπρόσωπα και αντιφατικά συναισθήματα. Μας ξάφνιασε ευχάριστα αφου μας γέμισε με δυο έννοιες που είναι πολύ σημαντικές: Τη φιλία και το χιούμορ...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 24-04-2011  |  Διανομή: Filmtrade

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.