Απ' Τα Κόκαλα Βγαλμένα

Απ' Τα Κοκαλα Βγαλμενα

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 89'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας

Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Αννα Κουτσαφτίκη, Στέλιος Μάινας, Μπέσσυ Μάλφα

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Τι μπορεί να συνδέει το Μπάμπη τον ψεκαστή, το Μανούσο Μπαντουβάκη, έναν ΑΕΚτζή με το Μητροπολίτη Ξυνιάδος, τη Σουλτάνα και το γιατρικό της, τον επιμελητή Παμπουλή Κολοκάση, έναν τύπο που τον φωνάζουν 'Κρακ' και τη Δίωξη Ναρκωτικών; Όλους αυτούς (και όχι μόνο αυτούς) τους συνδέει το Ε.Σ.Υ. και πιο συγκεκριμένα το δημόσιο νοσοκομείο των Αγίων Πάντων εν ώρα εφημερίας.

Μετά τις «Παρέες», το «Μπραζιλέρο» και το «Βαλκανιζατέρ», ο Σωτήρης Γκόριτσας επιστρέφει με μία... δραματική κωμωδία made-in-Greece που ακολουθεί την Οδύσσεια ενός αισιόδοξου (;) Έλληνα γιατρού, ο οποίος θαλασσοπνίγεται στα άπατα ενός δημόσιου νοσηλευτηρίου. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τα οποία κατεγράφησαν στο βιβλίο του ορθοπεδικού γιατρού Γιώργου Δενδρινού, με το σκηνοθέτη να εμπνέεται παράλληλα από τα όσα επακολούθησαν ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο πρωταγωνίστησε. Το κωμικοτραγικό ζήτημα της δημόσιας υγείας, που σέρνεται εδώ και δεκαετίες για να επανέλθει με ζοφερό τρόπο στα σύγχρονα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των άγριων κοινωνικών ανατροπών, είναι το επίκαιρο θέμα του «Απ' Τα Κόκαλα Βγαλμένα».

Στο σενάριο συνδράμει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ πλήθος γνωστών ηθοποιών κρατούν πρωταγωνιστικούς και δεύτερους ρόλους: Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Αννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Στέλιος Μάινας, Μπέσσυ Μάλφα, Μάκης Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώτα Φέστα. Να σημειωθεί επίσης ότι τη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Burger Project.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 31-03-2011  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2017 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.