Mother And Child

Μέχρι Να Σε Βρω

Δραματική  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 125'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Rodrigo Garcia

Πρωταγωνιστούν: Annette Bening, Samuel L. Jackson, Naomi Watts, Eileen Ryan, Cherry Jones

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Στο «Mother and Child» έχουμε 3 παράλληλες ιστορίες. Η Karen είναι μια 50αρα που ζει με τη μητέρα της. Είχε κάνει παιδί σε ηλικία 14 ετών, αλλά η μητέρα της την ανάγκασε να το δώσει για υιοθεσία. Η Elizabeth είναι μια τρανή πλην συναισθηματικά και επαγγελματικά ασταθής δικηγορίνα, που αναπτύσσει ερωτική σχέση με τον προϊστάμενο της στη νέα της εταιρεία. Η Lucy είναι μια γυναίκα που δε μπορεί να κάνει παιδί και μαζί με τον σύζυγό της αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα. Οι 3 ιστορίες κάποια στιγμή θα διασταυρωθούν, ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Αφού έφαγε τα μούτρα του με το «Passengers», ο Rodrigo Garcia επιστρέφει στα σπονδυλωτά που τον έκαναν κι ευρύτερα γνωστό (βλέπε «Nine Lives»). Η αφήγηση είναι τηλεοπτική, ενώ ρίχνοντας μια ματιά στον τίτλο και μόνο, αντιλαμβάνεσαι αφενός τις θεματικές που εξερευνά το φιλμ και αφετέρου ότι, αν είσαι αρσενικός, δεν είναι μια ταινία φτιαγμένη για σένα - αν και στην προσπάθεια του να παρουσιάσει και την έτερη πλευρά της διφυούς φύσης της γυναίκας (και ερωμένη, εκτός από μάνα), ο Garcia σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις λίγο μάτι και να δεις εκείνα που δε σου έδειξε ο Lynch στο «Mulholland Drive».

Η ανάλαφρη αντιμετώπιση προσώπων και καταστάσεων σταδιακά δίνει τη θέση της στο μελό, φλερτάροντας κατά περιόδους με τα όρια της σαπουνόπερας. Το ατού του φιλμ, που κατορθώνει τελικά να σώσει τις εντυπώσεις, είναι το cast που ερμηνεύει τους χαρακτήρες. Η Naomi Watts μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να μετατραπεί πειστικά από σκύλα σε... κουτάβι, ο Samuel Jackson αποβάλλει την cool περσόνα που περιφέρει από ταινία σε ταινία, θυμίζοντας μας ότι είναι ηθοποιός, και πάνω από όλους στέκει η Annette Bening. Στο ρόλο ενός δύστροπου χαρακτήρα που σταδιακά μαλακώνει, η Bening κουβαλά το φιλμ στις πλάτες της, εκτοξεύοντας έναν χείμαρρο συναισθημάτων κάθε φορά που εμφανίζεται στην οθόνη. Κλαίει και νιώθεις κάτι μέσα σου να σπάει. Γελάει και νομίζεις ότι ο κόσμος ξαφνικά έγινε πιο όμορφος. Αν νιώσαμε κάτι κατά τη διάρκεια του φιλμ, οφείλεται αποκλειστικά σε εκείνη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-09-2010  |  Διανομή: Seven Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.