Τρυφερότητα

Τρυφεροτητα

Δραματική  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Καραμήτσος

Πρωταγωνιστούν: Ράσμι Σούκουλη, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Αντζελα ελ-Ζεΐντ, Τζωρτζίνα Τάτση, Λεωνίδας Κακούρης

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Δύο ηρωίδες, η νεαρή, ανέμελη και κυνική Κλαίρη (Ράσμι Σούκουλη) και η μεσόκοπη, καταπτοημένη, καταθλιπτική αλλά και ραδιούργα Δανάη (Αλεξάνδρα Παυλίδου) ζουν σε διπλανά διαμερίσματα και μία σειρά από σκληρά και επώδυνα γεγονότα και συνθήκες, τις κάνουν να γνωριστούν και να έρθουν κοντά. Μέσα από την γνωριμία τους αποδεικνύεται η ομοιότητά τους. Κλαίρη και Δανάη είναι δύο γυναίκες σε αδιέξοδο, γεμάτες εμμονές, χαμένες, και μόνες μέσα στον υπερπληθυσμό της πόλης. Όσο ο κλοιός σφίγγει γύρω τους, κάμπτεται η ψυχική τους δύναμη και τις κάνει να αναζητήσουν βοήθεια, η μία στην συντροφιά της άλλης. Κι ενώ η κάθε μία θέλει, αρχικά, να χρησιμοποιήσει την άλλη, τελικά, μέσα από μία σκοτεινή και δραματική κορύφωση, τα προσωπεία πέφτουν και οι δύο γυναίκες έρχονται αληθινά κοντά μεταξύ τους.

Πρώτη ταινία του Παναγιώτη Καραμίτσου, που απέσπασε δύο βραβεία «Χρυσή Αθηνά» (Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Πρωτοεμφανιζόμενης Γυναίκας Ηθοποιού για τη Ράσμι Σούκουλη) στο 15ο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-09-2010  |  Διανομή: Nutopia  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.