Going The Distance

Από Μακριά Και Αγαπημένοι

Ρομαντική  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Nanette Burstein

Πρωταγωνιστούν: Drew Barrymore, Justin Long, Charlie Day, Jason Sudeikis, Christina Applegate

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Καλοκαιράκι στη Νέα Υόρκη. Εκείνος (Justin Long), νεαρός μουσικός παραγωγός που αναζητά την καθιέρωση. Έχει μόλις χωρίσει αφού για ακόμα μία φορά συμπεριφέρθηκε ως κάφρος και γενικώς δε δείχνει να τον πολυαπασχολεί το κεφάλαιο 'σχέση'. Εκείνη (Drew Barrymore), ασκούμενη δημοσιογράφος που κοντεύει να ολοκληρώσει την άσκηση, ψάχνει εναγωνίως τη ρότα για μία κανονική καριέρα. Οι δυο τους θα γνωριστούν σε μπαρ και θα πέσουν στο κρεβάτι. Αρχικά δε θέλουν δεσμεύσεις, αλλά γρήγορα θα ερωτευτούν. Το πρόβλημα; Ότι σε έξι εβδομάδες η Erin θα πρέπει να γυρίσει στο Σαν Φρανσίσκο. Η επιθυμία να επενδύσουν στα αισθήματά τους έστω και εξ αποστάσεως θα καταφέρει να υπερκεράσει τα αντικειμενικά εμπόδια και το γνώριμο πραγματιστικό αρνητισμό συγγενών και φίλων;

Η ντοκιμαντερίστρια Nanette Burstein επιχειρεί για πρώτη φορά στο πεδίο της μυθοπλασίας με ένα θέμα-σιγουράκι όπως αυτό της εξ αποστάσεως σχέσης. Συντονισμένο ως προς την εποχή, το «Going The Distance» εντάσσει στην ατζέντα του την ανεργία ως συστατικό της λεγόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Με τη γνώριμη αναλογία του λίγο-χιούμορ-λίγο-αίσθημα-και-βλέπουμε, δικαιολογημένα τα βάρη καταλήγουν στις πλάτες του πρωταγωνιστικού διδύμου. Οι Justin Long και Drew Barrymore 'το έχουν' δίχως συζήτηση, ξέροντας καλά πώς να υποστηρίξουν τους δύο βασικούς άξονες του Rom-Com. Η αβασάνιστη μεταξύ τους χημεία είναι και το κλου του 'Μακριά Κι Αγαπημένοι', που μαζί με την ξέφρενα νευρωτική Christina Applegate και τον Jim Gaffigan (υποδύονται την αδερφή και τον κουνιάδο της Erin) συμπληρώνουν ένα καρέ που αν μη τι άλλο επιφυλάσσουν μερικές τολμηρές εκπλήξεις - τέτοιες που προσέδωσαν στην ταινία το χαρακτηρισμό 'R' μαζί με ένα μάλλον μουδιασμένο ξεκίνημα στο αμερικανικό box office.

Κι αν, όμως, οι 'συγγενείς' της Barrymore πάνε να δέσουν το 'γλυκό', η πλευρά του Long μπατάρει επικίνδυνα, αφού οι δύο 'κολλητοί' του που επιφορτίζονται κρίσιμο μέρος του κωμικού χαρακτήρα της ταινίας αποτυγχάνουν παταγωδώς. Ο ψυχισμός της αντροπαρέας - όπου τελευταίως αποδεικνύεται σωστό θησαυροφυλάκιο - ξεγλιστράει φανερά από τα χέρια της Burstein για να καταλήξει πελαγωμένος μέσα σε εμφανώς επιτηδευμένες politically incorrect κωμικές σκηνές. Στο πεδίο του αντισυμβατικού αυτοσχεδιασμού όπου τα πιο πρόσφατα hits του είδους οφείλουν σαφώς μέρος της υστεροφημίας τους - από το συναισθηματικό «(500) Days Of Summer» έως τις ταινίες της 'ομάδας Apatow' - το «Going The Distance» χάνει σημαντικό έδαφος, όσο κι αν το γνώριμο αντράκι που κρύβει η Barrymore λειτουργεί ως αντίβαρο, μαζί με μερικές πιασάρικες macho αναφορές στα 80's.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 09-09-2010  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.