Get Him To The Greek

Σηκωτός Για Τη Συναυλία

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Nicholas Stoller

Πρωταγωνιστούν: Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne, Elisabeth Moss, Sean 'Diddy' Combs

Κριτική: Χάρης Παπαπαναγιώτου

Φιλόδοξος 20something τύπος με nerdy παρουσιαστικό, νεοφερμένο στέλεχος αμερικανικής δισκογραφικής, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μέσα σε μόλις 48 ώρες το project το οποίο ο ίδιος πρότεινε ως την καλύτερη ιδέα για μια νέα εισροή... κουβάδων από δολάρια στις τσέπες του οξύθυμου BBB (= Big Black Boss!) του: να πείσει τον - αυτοεξόριστο στο Λονδίνο - Aldous Snow, έναν παραπαίοντα, όσο και απρόβλεπτο βρετανό rock star, να ταξιδέψει μαζί του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, προκειμένου να δώσει μια επετειακή συναυλία στο Greek Theatre του Λος Αντζελες, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την κυκλοφορία του πιο πετυχημένου album της καριέρας του...

To «Get Him To The Greek» είναι από τις ταινίες εκείνες όπου πας λίγο-πολύ υποψιασμένος - ιδίως αν, στην προκειμένη περίπτωση, έχεις ήδη δει το «Forgetting Sarah Marshall» και ακόμη περισσότερο δε αν έχεις μια κάποια ιδεά περί... "who the fuck is Russell Brand?"! Για τους μη γνωρίζοντες, πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους, αλλά και πλέον αμφιλεγόμενους βρετανούς κωμικούς του καιρού μας, με έφεση στο αθυρόστομο stand-up (υπάρχει και άλλου είδους, άραγε;) και top στιγμή της καριέρας του την παρουσίαση των MTV Video Music Awards τον περασμένο Σεπτέμβρη, όπου και βοήθησε να σημειώσουν την καλύτερη τηλεθέασή τους από το 2004!

Το καλό με τη νέα αυτή (φαρσο)κωμωδία του Nicholas Stoller (σκηνοθέτης και της προναφερθείσας 'Sarah', της οποίας το παρόν φιλμ αποτελεί ένα τρόπον τινά spin-off) ωστόσο, είναι το ότι δε χρειάζεται καν να είσαι φαν του Brand για να περάσεις καλά - αρκεί βέβαια να έχεις μια... κάπως ευρεία αντίληψη περί του τι εστί χιούμορ, καθώς τα σεξιστικά αστεία δίνουν και παίρνουν ('προειδοποίηση' για το γυναικείο κοινό). Εξελισσόμενο πάνω στη... λεπτή κόκκινη γραμμή που ενώνει/χωρίζει τα mockumentaries τύπου «This is Spinal Tap» και τις ταινίες του Judd Apatow, 'πουλέν' του οποίου αποτελούν τόσο ο Stoller, όσο και ο Jonah Hill (ο nerdy executive που λέγαμε παραπάνω), εδώ στον πρώτο μεγάλο του ρόλο, το «Get Him To The Greek» εκτοξεύει τα - ενίοτε δηλητηριώδη - βέλη του προς ποικίλες κατευθύνσεις, πετυχαίνοντας bull's-eye σχεδόν πάντα!

Με τον Aldous Snow του Brand να επιδεικνύει ανά πάσα ώρα και στιγμή το πως - υποτίθεται ότι - είναι να βιώνεις στο έπακρο το τρίπτυχο 'sex, drugs & rock 'n' roll', συμπαρασύροντας μάλιστα στην ακολασία τον 'άβγαλτο' συνοδό του (Hill), ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Stoller πετυχαίνει, μεταξύ άλλων, να σατιρίσει το λεγόμενο 'rock attitude', αλλά και όλο αυτό το 'τσίρκο' που στήνουν τα media και οι δισκογραφικοί κολοσσοί γύρω από διάφορους star του πενταγράμμου, από την εκτόξευσή τους στην κορυφή, μέχρι την καταβαράθρωσή τους, στην περίπτωση που εκείνοι... τολμήσουν να 'κάνουν του κεφαλιού τους'. Και μάλιστα με την συμπαράσταση ορισμένων από τις γνωστότερες 'φάτσες' του χώρου (έχετε το νου σας για τα διάφορα cameos...).

Συν τοις άλλοις, οι ερμηνείες σύσσωμου του πρωταγωνιστικού καστ κινούνται σε αρκετά υψηλά - για το είδος - επίπεδα (του Sean 'P. Diddy' Combs συμπεριλαμβανομένου - όχι δεν κάνω πλάκα), με την Rose Byrne να μάς κάνει να ευχόμαστε να λάμβανε σοβαρά υπόψιν της μια άμεση αλλαγή πλεύσης στην καριέρα της, καθώς η Jackie Q της - ένας γαργαλιστικός συνδυασμός της τσαχπινιάς της Katy Perry με την... πουτανιά της Lady Gaga - είναι σαφώς μία από τις αποκαλύψεις της ταινίας και παράλληλα ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο Snow θα άφηνε πίσω του τα πάντα, όντας ο μεγάλος, ανεκπλήρωτος έρωτας της ζωής του.

Βέβαια, με τον καταιγιστικό ρυθμό που τα αστεία της ταινίας διαδέχονται το ένα το άλλο, είναι λογικό κάποια εξ αυτών να μη βρίσκουν στόχο. Ο Stoller ωστόσο κατορθώνει όχι μόνο να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας, εναλλάσοντας πετυχημένα σεκάνς οργιαστικών πάρτι, εύστοχα σκηνοθετημένες με 'βιντεοκλιπίστικο' στυλ, με άλλες, αρκετά πιο 'χαμηλότονες', στις οποίες γνωρίζουμε καλύτερα τους χαρακτήρες, αλλά και να μάς προσφέρει στο πιάτο μία από τις πλέον αξιομνημόνευτες σεκάνς της χρονιάς (και όχι μόνο), η οποία διαδραματίζεται σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου του Λας Βέγκας (που αλλού;), με τα όσα 'θαυμαστά' λαμβάνουν χώρα εκεί μέσα να είναι... πέραν πάσας περιγραφής!!

Ένα απολαυστικό rock 'n' roll buddy movie, γεμάτο crowd-pleaser στιγμές ανατρεπτικού έως 'ακραίου', ενίοτε, χιούμορ, το οποίο θα σας αναγκάσει να σπεύσετε τάχιστα... στο memorable quotes τμήμα του IMDB, προκειμένου να αποστηθίσετε τις δεκάδες laugh-out-loud ατάκες του!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-07-2010  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.