Hot Tub Time Machine

Ένα Τρελό Τρελό Τζακούζι

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 99'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Steve Pink

Πρωταγωνιστούν: John Cusack, Clark Duke, Craig Robinson, Rob Corddry, Sebastian Stan

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Τον Adam (John Cusack) τον εγκατέλειψε η κοπέλα του, ο Lou (Rob Corddry) είναι party animal που όμως δε βρίσκει party, η σύζυγος του Nick (Craig Robinson) ελέγχει την κάθε του κίνηση, ενώ ο ανιψιός του Adam, ο Jacob (Clark Duke), έχει εμμονή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και δεν βγαίνει ποτέ από το υπόγειό του. Μετά από ένα περίεργο περιστατικό που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του Lou, οι τέσσερις τους αποφασίζουν να αποδράσουν στο Kodiak Valley Ski Resort όπου παλιότερα οι 3 ενήλικες είχαν περάσει στιγμές μεγάλου ξεσαλώματος. Έπειτα από μια τρελή βραδιά ατελείωτου αλκοόλ στο τζακούζι, οι τέσσερις φίλοι ξυπνούν στο έτος 1986.

Επιστρέφοντας στα 80's οι τρεις φίλοι κάνουν ένα ταξίδι στις αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων, δίνοντας παράλληλα την αφορμή για δεκάδες αναφορές στη δεκαετία που θα ξυπνήσουν αναμνήσεις σε όσους την πρόλαβαν, έστω κι αν απλώς την αχνοθυμούνται. Οι ήρωές μας θα ξεφύγουν από την ρουτίνα, θα ξεσαλώσουν και πάλι και θα αναρωτηθούν για το αν η ρότα που έχει πάρει η ζωή τους είναι εκείνη που ονειρεύονταν σαν ήτανε παιδιά.

Θυμίζει κάτι από «Hangover» η όλη υπόθεση και μολονότι το «Hot Tub Time Machine» δεν είναι εξίσου αστείο και ισορροπημένο, διαθέτει μπόλικα ευφάνταστα γκαγκς και παρεμφερή καφρο-διάθεση και φυσικά φέρει τον τίτλο «Hot Tub Time Machine»! Πώς να μην αγαπήσεις μια ταινία που λέγεται έτσι; Ο κοινότυπος ελληνικός τίτλος αδικεί κατάφωρα τον πρωτότυπο, όπως αδικεί το φιλμ και ο υποτιτλισμός, που μακελεύει τις μισές ατάκες, γενικεύοντας τις αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα και καταστάσεις που παραπέμπουν στη δεκαετία που εξελίσσεται το φιλμ.

Η ανάθεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στον John Cusack είναι εξαιρετική επιλογή, αφενός επειδή η εικόνα του έχει ταυτιστεί με τα 80's κι αφετέρου επειδή στην πορεία η καριέρα του πήρε σοβαρή τροχιά, στοιχείο που συναντάμε κατά κάποιο τρόπο και στον χαρακτήρα που υποδύεται. Σε μικρότερους ρόλους εμφανίζονται ο Crispin Glover -που κλέβει την παράσταση με ένα γκαγκ που επαναλαμβάνεται μεν διαρκώς, πλην όμως λειτουργεί κάθε φορά - και ο Chevy Chase, που υποδύεται τον σοφό γέροντα/μηχανικό που ξέρει περισσότερα από όσα λέει και λέει λιγότερα από όσα ξέρει.

Το «Hot Tub Time Machine» είναι μια ταινία για άντρες που δεν θέλουν να σκοτώσουν το παιδί που κρύβεται μέσα τους και σε αυτούς ακριβώς θα έχει και την μεγαλύτερη απήχηση. Και βέβαια θα αρέσει πολύ σε εκείνους, που θα πήγαιναν να δουν μια ταινία που λέγεται «Hot Tub Time Machine», ακριβώς επειδή λέγεται έτσι!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-05-2010  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.