Vincere

Κρυφή Ερωμένη

Δραματική  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 128'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Marco Bellocchio

Πρωταγωνιστούν: Giovanna Mezzogiorno, Filippo Timi, Corrado Invernizzi, Fausto Russo Alesi, Michela Cescon

Κείμενο: Βασίλης Σπανός

Η νεαρή Ιda Dasler, γνωρίζει στο Μιλάνο έναν νεαρό φιλόδοξο και μάχιμο σοσιαλιστή, ονόματι Benito Mussolini. Παρακολουθώντας τους δυναμικούς του λόγους και εντρυφώντας παράλληλα στις ιδέες που γεμάτος θέρμη υπερασπίζεται, τον ερωτεύεται και συνάπτει μαζί του ερωτική σχέση. Δέχεται να χρηματοδοτήσει τον ίδιο και την εφημερίδα στην οποία ήταν εκδότης, ενώ παράλληλα φέρνει στον κόσμο τον Albino, καρπό του έρωτά τους. Όταν όμως ξεσπά ο Α Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Mussolini θα καταταχθεί στο στρατό και θα εξαφανιστεί από την ζωή της. Έτσι, αρκετά χρόνια μετά, η Ida θα προσπαθήσει να τον βρει και να τον ξαναφέρει κοντά στο παιδί τους αλλά και στην ίδια.

Ο σκηνοθέτης Μarco Bellocchio παρουσιάζει μια τραγική ιστορία, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά πρόσφατα, αλλά σκιαγραφεί παράλληλα και ένα πρώιμο πορτρέτο, του Ιταλού πολιτικού και ιδρυτή του Φασιστικού Κόμματος. Μια ταινία με πολιτικές προεκτάσεις, που κέρδισε τους κριτικούς και το κοινό στο Φεστιβάλ των Καννών του 2009 αλλά πέρασε σχετικά απαρατήρητη στον υπόλοιπο κόσμο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 13-05-2010  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.