Women Without Men

Γυναίκες Χωρίς Αντρες

Σινεφίλ  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 95'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Shirin Neshat, Shoja Azari

Πρωταγωνιστούν: Artita Shahrzad, Orsi Toth, Pegah Ferydon, Shabnam Tolouei, Essa Zahir

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Τέσσερις γυναίκες στο Ιράν ζουν τις μέρες του 1953, όταν η CIA με την υποστήριξη των Βρετανών οργάνωσε πραξικόπημα για την ανατροπή του πρωθυπουργού Μοσαντέκ με στόχο την επαναφορά του Σάχη στην εξουσία. Μέσα σε αυτό το έντονο κλίμα οι τέσσερις ηρωίδες βρίσκονται μαζί, αποκλεισμένες σε ένα υπέροχο κήπο. Οι κήποι έχουν ξεχωριστή θέση στην Ιρανική κουλτούρα και ιδιαίτερα στην μυστική περσική λογοτεχνία. Συμβολίζουν ένα τόπο πνευματικής ανάτασης ενώ ταυτόχρονα υπαινίσσονται την ιδέα της εξορίας αλλά και της ανεξαρτησίας. Όμως τα γεγονότα στη χώρα εξελίσσονται και η πραγματικότητα αρχίζει να εισβάλλει στις μοίρες των γυναικών.

Η Ιρανοαμερικανή Shirin Neshat, διάσημη φωτογράφος και εξόριστη στις ΗΠΑ από τα 17 της, κάνει το ντεμπούτο της στο σινεμά με ένα στοχασμό πάνω στην ανθρώπινη μοίρα και την κατάσταση της γυναίκας, σε μια κομβική στιγμή για την ιστορία του Ιράν. Η ταινία

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-04-2010  |  Διανομή: Nutopia

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.