Prince Of Persia: Sands Of Time

Prince Of Persia: Sands Of Time

Περιπέτεια  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Mike Newell

Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina, Toby Kebbell

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Στην αρχαία Περσία, ένα χαμίνι, ο Dastan (Jake Gyllenhaal), θα ξεχωρίσει στα μάτια του βασιλιά (Ronald Rickup) και θα ανατραφεί στο παλάτι ισότιμα με τα υπόλοιπα παιδιά του. Λίγα χρόνια αργότερα, ο νεαρός πλέον Πρίγκιπας Dastan, έχει εξελιχθεί σε ένα σωστό ευγενή που αγαπάει σα φυσική του οικογένεια τα ετεροθαλή αδέρφια και το θείο του, Nizam (Ben Kingsley). Σύντομα όμως θα πέσει θύμα πλεκτάνης και θα γίνει φυγάς. Χωρίς να έχει άλλες εναλλακτικές, αναγκάζεται να συνεργαστεί με την Πριγκίπισσα Tamina (Gemma Arterton), της οποίας το βασίλειο είχε προσφάτως κατακτήσει. Ένα αντικείμενο που κρατά κρυφό η Tamina, το Στιλέτο του Χρόνου, αποτελεί το κλειδί της υπόθεσης, αφού όποιος το έχει στην κατοχή του μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του κόσμου. Η αλόγιστη χρήση του, όμως, εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους...

Η νέα υπερπαραγωγή του Jerry Bruckheimer και της Disney δίνει ζωή στο δημοφιλές video-game και επιβεβαιώνει ό,τι λίγο έως πολύ αναμένουμε να συναντήσουμε σε ένα project σαν το «Prince Of Persia: The Sands Of Time». Ηθοποιοί-σταρ, απανωτές σκηνές δράσης, κοσμοπολίτικη παραγωγή, επιβλητικά σκηνικά και κοστούμια, λεπτοδουλεμένα ειδικά εφέ, συνεργασία με επαγγελματίες εξπέρ στον τομέα τους (προπονητές πολεμικών τεχνών, αρχιτέκτονες κ.λ.π.), όπου όλα αυτά περιστρέφονται γύρω από τσουβάλια δολαρίων κι έναν άνθρωπο, τον πολύ Jerry Bruckheimer, που έχει και το γενικό πρόσταγμα.

Κάπως έτσι λοιπόν, η ίδια μήτρα που γέννησε τους 'Πειρατές Της Καραϊβικής' τίκτει και αυτό εδώ το επίδοξο blockbuster, που δεν απευθύνεται μονάχα στους μυριάδες φίλους του video-game αλλά σε όσους, νεαρούς ή μη, γουστάρουν την big-time αμερικάνικη περιπέτεια. Ο κεντρικός ήρωας (Gyllenhaal), παράτολμος, γοητευτικός αλλά και κωμικός, το πανέμορφο μυστηριώδες κορίτσι (Arterton) με το θανατηφόρο σεξαπίλ που είναι και λίγο αντράκι, ο κακός που αποκαλύπτεται μέσα από by-the-book ανατροπές και μαζί με μερικούς ακόμα συμπληρωματικούς χαρακτήρες συμμετέχουν σε κάθε λογής σκηνές, από εκτεταμένες μάχες και κυνηγητό-παρκούρ έως στρουθοκαμηλοδρομίες. Αυτονόητα, οι ευκολίες σε βαθμό αφέλειας του σεναρίου βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της πλοκής, αλλά όποιος επιλέγει ταινία του Bruckheimer (οφείλει να) ξέρει τι τον περιμένει. Είπαμε, μεταφορά video-game είναι, διασκεδαστικό όσο ένα θεματικό πάρκο της Disney, ας μην περιμένουμε θαύματα. Είναι μάλλον άτοπο, αν όχι κουτό, να προσεγγίσουμε το «Prince Of Persia» ως οτιδήποτε πέραν από ένα χολιγουντιανό προϊόν ευρείας κατανάλωσης.

Τουλάχιστον διαθέτει αρκετά ενδιαφέρουσες παρουσίες στο καστ, με τους Kingsley, Molina και Gyllenhaal να αποτελούν ονόματα που σε μία διαφορετικής φιλοσοφίας παραγωγή θα μπορούσαν να συνθέσουν ένα ερμηνευτικό τρίγωνο του διαβόλου. Το πιο εκτυφλωτικό αστέρι, όμως, τουλάχιστον στα ανδρικά μάτια, δεν είναι άλλο από τη Gemma Arterton, η οποία αποδεικνύει για ακόμα μία φορά το αλάνθαστο ρητό που θέλει τις βρετανίδες συνήθως άσχημες, όταν όμως είναι όμορφες, είναι οι ομορφότερες στον κόσμο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 20-05-2010  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.