I Love You Philip Morris

I Love You Philip Morris

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Glenn Ficarra, John Requa

Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, Morgana Shaw

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Μετά από περιπέτειες της παραγωγής και της διανομής με την αμερικανική λογοκρισία, βρίσκει, έστω και κάπως καθυστερημένα, το δρόμο της προς τις ελληνικές αίθουσες αυτή η ανορθόδοξη δραματική κωμωδία που περιστρέφεται γύρω από έναν φαινομενικά φιλήσυχο οικογενειάρχη, του Steven Jay Russell (Jim Carrey) ο οποίος αποφάσισε απότομα και δραστικά να αλλάξει κατεύθυνση στη ζωή του, για να καταλήξει τελικά στη φυλακή, όπου και ερωτεύτηκε παράφορα τον συγκρατούμενό του Phillip Morris (Ewan McGregor). Όταν ο Morris αφέθηκε ελεύθερος, εκείνος έκανε τα πάντα για να τον ξαναβρεί, δραπετεύοντας επανειλημμένα και με ευφάνταστους τρόπους από τη φυλακή, και χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να ξαναβρεθεί κοντά στον αγαπημένο του.

Μετά από περιπέτειες της παραγωγής και της διανομής με την Αμερικανική λογοκρισία, βρίσκει, έστω και κάπως καθυστερημένα, το δρόμο της προς τις Ελληνικές αίθουσες αυτή η ανορθόδοξη δραματική κωμωδία που περιστρέφεται γύρω από έναν φαινομενικά φιλήσυχο οικογενειάρχη, του Steven Jay Russell (Jim Carrey) ο οποίος αποφάσισε απότομα και δραστικά να αλλάξει κατεύθυνση στη ζωή του, για να καταλήξει τελικά στη φυλακή, όπου και ερωτεύτηκε παράφορα τον συγκρατούμενό του Phillip Morris (Ewan McGregor). Όταν ο Morris αφέθηκε ελεύθερος, εκείνος έκανε τα πάντα για να τον ξαναβρεί, δραπετεύοντας επανειλημμένα και με ευφάνταστους τρόπους από τη φυλακή, και χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να ξαναβρεθεί κοντά στον αγαπημένο του.

Αφού κανιβάλισαν τις χριστουγεννιάτικες ταινίες με το θεϊκό «Bad Santa» -τοποθετώντας στη θέση του παχουλού και καλοσυνάτου Santa Clauss έναν ξερακιανό, μέθυσο, αθυρόστομο και απατεώνα άγιο με τη μορφή του Billy Bob Thornton -οι Glen Ficarra και John Requa επιχειρούν να ανατρέψουν το είδος της ρομαντικής κωμωδίας, αντικαθιστώντας το γνώριμο boy meets girl με ένα boy meets... boy και μάλιστα μέσα σε φυλακές! Με χιούμορ που πετά την πολιτική ορθότητα από την... πίσω πόρτα, χωρίς ποτέ όμως να κάνει πλάκα σε βάρος των δύο βασικών χαρακτήρων του και της σεξουαλικής ταυτότητας τους, το «I Love You Philip Morris» στο μεγαλύτερο μέρος του προσφέρει άφθονο γέλιο και απρόσμενη τρυφερότητα. Ωστόσο στη συνέχεια αλλάζει κατεύθυνση δυο και τρεις φορές ,σε σημείο που να αδυνατούμε να συλλάβουμε συνολικά τον προσανατολισμό του.

Ο Jim Carrey στον αβανταδόρικο πρωταγωνιστικό ρόλο καταφεύγει στη συνήθη μανιέρα του, την οποία με τον καιρό έχει τελειοποιήσει, ωστόσο ο Ewan McGregor είναι εκείνος που κερδίζει την ερμηνευτική μονομαχία αποδίδοντας με φυσικότητα και διακριτικότητα τον Philip Morris, έναν χαρακτήρα λιγότερο αναπτυγμένο σε σχέση με εκείνον του Steven Russel, κάτι που αιτιολογείται εν μέρει από το γεγονός ότι παρακολουθούμε τα δρώμενα υπό το πρίσμα του δεύτερου.

Το «I Love You Philip Morris» χάνει σε αφηγηματική συνοχή, κερδίζει όμως στον τομέα της αγνής κι αμόλυντης ψυχαγωγίας. Οι συντηρητικότεροι οπαδοί του Jim Carrey ενδέχεται να ενοχληθούν από την gay θεματολογία, οι υπόλοιποι όμως θα περάσουν μια αρκούντως διασκεδαστική κινηματογραφική βραδιά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-07-2010  |  Διανομή: Filmopolis  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.