The Princess And The Frog

Η Πριγκίπισσα Και Ο Βάτραχος

Κινούμενο Σχέδιο  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 97'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ron Clements, John Musker

Πρωταγωνιστούν: Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David, Michael-Leon Wooley, Jennifer Cody

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Η Tiana δεν είναι η τυπική πριγκιποπούλα του παραμυθιού, που ονειρεύεται κάστρα και παλάτια: είναι μια όμορφη και ανεξάρτητη Αφροαμερικάνα που πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει τους στόχους της μέσα από σκληρή δουλειά. Θέλει να ανοίξει το καλύτερο εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη, πραγματοποιώντας έτσι και το όνειρο του πατέρα της. Απορροφημένη όμως από τις φιλοδοξίες της, έχει παραμελήσει την προσωπική της ζωή. Δε μπορεί απλά να χαλαρώσει και να περάσει καλά, δεν έχει χρόνο για φλερτ και ρομαντικές περιπέτειες. Όλοι γνωρίζουν το κλασικό παραμύθι της πριγκίπισσας που ανακαλύπτει τον αληθινό έρωτα φιλώντας ένα βάτραχο. Στην περίπτωσή μας βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά...

Την τελευταία δεκαετία, ενώ το παράρτημα της Pixar ακολουθεί ανοδική πορεία και γυρίζει το ένα αριστούργημα μετά το άλλο, το animation department της Disney βρίσκεται σε ύφεση. Έπειτα από κάποιες ατυχείς τρισδιάστατες επιλογές, το εν λόγω παράρτημα επιστρέφει στο παραδοσιακό δισδιάστατο σχέδιο, αντλεί στοιχεία από τις κλασσικές στιγμές της ντισνεϊκής εποποιίας και τελικά καταφέρνει να πετύχει ένα δυναμικό comeback

To «The Princess And The Frog» χρησιμοποιεί δοκιμασμένες συνταγές. Υπάρχουν τα horror elements της Χιονάτης, το κωμικό δευτεραγωνιστικό δίδυμο που βοηθά τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες (βλέπε «Lion King»), το απρόσμενο τραγικό συμβάν (όπως ο θάνατος της μητέρας του Μπάμπι) και φυσικά μια πριγκίπισσα (χαρακτήρας πάντα αγαπητός στις νεαρές κορασίδες). Τα παραπάνω στοιχεία εντάσσονται αρμονικά στο μύθο κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα δε φαντάζει ως εμπορικό τρικ αλλά σαν μια νοσταλγική ανακεφαλαίωση εικόνων που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία.

Η ιστορία εξελίσσεται στη Νέα Ορλεάνη και ως εκ τούτου εθιστικές jazz μελωδίες ντύνουν μουσικά το φιλμ. Πυρήνας της ιστορίας το κλασσικό παραμύθι με την πριγκίπισσα και τον βάτραχο αλλά με ένα twist. Τι θα συνέβαινε αν αντί να μετατραπεί ο βάτραχος σε πρίγκιπα, μετατρεπόταν η πριγκίπισσα σε βάτραχο; Το ευτύχημα είναι ότι πάνω σε αυτή την ανατροπή οι δημιουργοί του «The Princess And The Frog» χτίζουν μια ιστορία με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, εκεί που άλλοι θα ακολουθούσαν την πεπατημένη, φορτώνοντας το φιλμ με pop αναφορές, σε σημείο που οι τελευταίες να φαντάζουν αυτοσκοπός.

Το «The Princess And The Frog» είναι ένα όμορφο και διασκεδαστικότατο animation που δεν φείδεται συγκινήσεων και αναμένεται να συναρπάσει τόσο τους θεατές μικρότερης ηλικίας όσο και τους συνοδούς τους - χωρίς βέβαια να αγγίζει τα επίπεδα των δημιουργιών της Pixar.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-02-2010  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.