Lucky Luke

Λούκι Λουκ

Γουέστερν  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 103'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: James Huth

Πρωταγωνιστούν: Melvil Poupaud, Jean Dujardin, Sylvie Testud, Alexandra Lamy, Michael Youn

Κείμενο: Πέτρος Καλογεράς

Η Daisy Town, η γενέτειρα του Lucky Luke (Jean Dujardin), μαστίζεται από τη δράση διαβόητων κακοποιών στοιχείων, όπως ο Jesse James (Melvil Poupud), o Billy The Kid (Michael Youn) κι ο Pat Poker (Daniel Prevost). Εν μέσω αυτής της κατάστασης, ο Πρόεδρος αναθέτει στον Lucky Luke να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη, το μέρος όπου του φέρνει στην επιφάνεια τραυματικές αναμνήσεις από τη δολοφονία των γονιών του. Ο άνθρωπος που πυροβολεί πιο γρήγορα κι από τη σκιά του αλλά δεν έχει σκοτώσει ποτέ ως τώρα, καλείται να ανταποκριθεί σε δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις: από τη μία το πάθος του για εκδίκηση και δικαιοσύνη κι από την άλλη ο έρωτάς του για την τραγουδίστρια του saloon, την πανέμορφη αλλά αινιγματική Belle (Alexandra Lamy).

Είναι ένα comic που ποτέ δεν μας ξετρέλανε. Αυτό λοιπόν το κόμικ, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη από τον James Huth και το αποτέλεσμα είναι μια ταινία που όχι απλά δεν μας ξετρέλανε αλλά δεν μας άρεσε καθόλου. Κι αυτό συνέβη γιατί οι δυνατότητές της είναι από λίγες έως ανύπαρκτες. Από που να αρχίσουμε; Ενοχλητική, κουραστική, αδιάφορη... Ψάχνουμε την κατάλληλη λέξη: Μάλλον... κακόγουστη.

Η αισθητική της είναι απερίγραπτα ενοχλητική. Οι επιλογές των σκηνικών και των κοστουμιών αποτυγχάνουν παταγωδώς. Σου προκαλούν μια αποστροφή που σε κάνει μερικές φορές να μην θέλεις καν να κοιτάζεις την οθόνη. Η πλοκή είναι απίστευτα κουραστική χαλώντας χρόνο και διάθεση σε γεγονότα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν και υπερφορτώνοντας την ιστορία με διάφορους χαρακτήρες που αναπαρίστανται με τρόπο εύκολο και φτηνό, με μια ασήμαντη επιμονή που δεν σε κουράζει απλά, αλλά σε κάνει να παρακαλάς να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα. Είναι αναπόφευκτο λοιπόν η όλη προσπάθεια να βυθιστεί από το υπερβολικό βάρος που προσθέτουν η παρέλαση χαρακτήρων και αργόσυρτων σκηνών αλλά και οι ερμηνείες που σε κανένα σημείο δεν βοηθούν. Ο Lucky Luke είναι ο Elvis Presley. Ο Elvis ζει και είναι 'ένας φτωχός και μόνος καουμποϋ'. Δεν μπορείς να πάρεις την ταινία στα σοβαρά. Δεν σε αφήνει να την κοιτάξεις με τον τρόπο που θέλει και που εσύ θα ήθελες από την αρχή.

Το «Lucky Luke» είναι μια ταινία που ανήκει στην κατηγορία των ταινιών που πιέζεις τον εαυτό σου να τις ξεχάσει προτού καλά καλά τελειώσουν. Δεν χαρίζει τίποτα, δεν προσφέρει τίποτα. Είναι ελεύθερη. Δεν την κλειδώσαμε στην μνήμη μας, για το καλό της και για το καλό μας...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-12-2010  |  Διανομή: Audiovisual

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.