Did You Hear About The Morgans?

Τα Μάθατε Για Τους Μόργκαν;

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 103'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Marc Lawrence

Πρωταγωνιστούν: Hugh Grant, Sarah Jessica Parker, Mary Steenburgen, Elisabeth Moss, Sam Elliott

Κριτική: Πέτρος Καλογεράς

Ο Paul (Hugh Grant) και η Meryl (Sarah Jessica Parker) Morgan είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι στις δουλειές τους και είναι μέρος της αφρόκρεμας της Νέας Υόρκης. Ο γάμος τους όμως πλησιάζει στο τέλος του αφού ζουν χωριστά από τότε που ο Paul αποδείχτηκε άπιστος σε ένα ταξίδι του στο Los Angeles. Μια νύχτα που συναντιούνται για να λύσουν τις διαφορές τους, θα γίνουν μάρτυρες ενός φόνου που θα ανατρέψει τα πάντα. Μπαίνουν θέλοντας και μη σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μεταφέρονται εσπευσμένα σε μια μικρή πόλη του Wyoming. Συγκατοικώντας για μια εβδομάδα θα ανακαλύψουν ξανά τους λόγους για τους οποίους είχαν ερωτευτεί και παντρευτεί ο ένας τον άλλον...

Ο Hugh Grant και ο Marc Lawrence συνεργάζονται για τρίτη φορά σε μια κωμωδία που είναι κλασσική και τελικά παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον. Τα ζητήματα που θίγονται είναι αρκετά και λίγο πολύ γνωστά. Το ότι ο γάμος έχει προβλήματα το ξέρουμε. Το ότι οι άνθρωποι είναι εγωιστές το γνωρίζουμε. Οι κάτοικοι της υπαίθρου μπορεί να είναι πιο συντηρητικοί αλλά μπορούν να αποδειχτούν πιο ζεστοί. Μάλιστα. Το ότι αν παραμερίσεις τον εγωισμό σου γίνεσαι πιο ευτυχισμένος το ξέρουμε κι αυτό. Και δεν βλάπτει κανέναν να τα θυμόμαστε που και που.

Η ταινία μας το θυμίζει με έναν γλυκό και κάποιες φορές αστείο τρόπο. Μας δείχνει ότι μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και με χιουμοριστική ικανότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όποιες δυσκολίες βρεθούν στο διάβα μας. Πόσο μάλλον όταν έχουμε κάποιον δίπλα μας που μπορούμε να επικοινωνούμε με τα μάτια. Χωρίς πολλά λόγια. Οι Morgans είναι ένα δίδυμο που έχει χημεία στην οθόνη και μάλλον έχει όλα τα παραπάνω. Το χιούμορ του Hugh Grant θυμίζει Chandler Bing και η ψυχραιμία και η οργάνωση της Sarah Jessica Parker, Monica Geller. Μόνο και μόνο που θυμίζουν έστω και λίγο ένα από τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια των «Friends», φτάνει για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον. Ο Marc Lawrence διαχειρίζεται το υλικό του με σύνεση και το προβλέψιμο σενάριο δεν καταστρέφει την καλή προσπάθεια που φαίνεται να συντελείται στα παρασκήνια. Η δημιουργία συναισθηματικής φόρτισης στον θεατή επιτυγχάνεται σε 2-3 σημεία και αυτό οφείλεται κυρίως στους πρωταγωνιστές.

Ο Hugh Grant είναι αστείος, λίγο διαφορετικά από παλαιότερα, και σίγουρα πιο ώριμος. Η Sarah Jessica Parker είναι ανανεωμένη και σταθερή, και αν δεν έκανε αυτή τη διαρκή κίνηση του κεφαλιού δεξιά αριστερά, τότε σίγουρα θα μιλάγαμε για μια ερμηνεία που θα θύμιζε «Honeymoon in Vegas», στην προ «Sex and the City» εποχή. Το ζευγάρι των σερίφηδων δίνει μαθήματα αλληλοσυμπλήρωσης, εγκάρδιου εναγκαλισμού και ανιδιοτελούς εμπιστοσύνης. Οι Morgans αποκτούν έναν πολύ καλό δάσκαλο.

Μια ελαφριά κωμωδία που περισσότερο ξεκουράζει παρά εντυπωσιάζει. Για το είδος της είναι αξιοπρεπής, κεφάτη και ζεστή. Το μεγαλύτερο ατού της είναι ότι δεν υποκρίνεται ότι θέλει να δείξει κάτι παραπάνω από αυτό που δείχνει. Η ειλικρίνεια της μπορεί να σε κερδίσει...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-01-2010  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.