Dresden

Στην Κόλαση Της Δρέσδης

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 176'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Roland Suso Richter

Πρωταγωνιστούν: Felicitas Woll, John Light, Benjamin Sadler, Heiner Lauterbach, Katharina Meinecke

Κείμενο: Πέτρος Καλογεράς

Η Anna (Felicitas Woll), μια νεαρή νοσοκόμα, παλεύει να κρατήσει στη ζωή πληγωμένους στρατιώτες, τον χειμώνα του 1945 στην εμπόλεμη Δρέσδη. Η καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή και προς το παρόν δεν φαντάζεται το μέλλον της, ακόμα κι όταν αρραβωνιάζεται με τον φιλόδοξο νεαρό χειρούργο Alexander (Benjamin Sadler). Μια μέρα, η Anna βρίσκει έναν στρατιώτη στο κελάρι του νοσοκομείου. Νομίζοντας ότι είναι Γερμανός λιποτάκτης, το κρατάει κρυφό. Αρχίζει να τον ερωτεύεται παράφορα, κι όταν αργότερα μαθαίνει ότι είναι Βρετανός πιλότος που επέζησε όταν το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε, δεν τον προδίδει. Η Δρέσδη αρχίζει να βομβαρδίζεται από βρετανικά αεροπλάνα, και καθώς η κατάσταση χειροτερεύει η Anna ανακαλύπτει τον πραγματικό εαυτό του αρραβωνιαστικού της. Μ' αυτά τα νέα δεδομένα αποφασίζει να διακινδυνέψει τη ζωή της για να σώσει τον Robert (John Light). Μόλις η βομβαρδισμοί τελειώνουν, ο Robert και η Anna αντικρίζουν μια ολοκληρωτικά κατεστραμμένη Δρέσδη. Το τοπίο είναι τραγικό και οι συγκινήσεις τους δεν τελειώνουν εδώ...

Μια συγκινητική, δραματική ταινία με κέντρο την αργότερα 'σοσιαλιστική' πόλη της Δρέσδης. Ο Roland Suso Richter («The I Inside») παρουσιάζει και τις αγγλικές και τις γερμανικές απόψεις γύρω από τα γεγονότα καταστροφής της πόλης. Με έναν αυθεντικό τρόπο, αφήνει στην άκρη τις ιστορίες των ηγετών που πήραν τις ολέθριες αποφάσεις και επικεντρώνεται στους καθημερινούς μαχητές, τους ανώνυμους συγγραφείς μιας πολύ πιο συγκλονιστικής ιστορίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-10-2009  |  Διανομή: Artfree  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.