The Young Victoria

Βασίλισσα Βικτώρια: Τα Χρόνια Της Νιότης

Δραματική  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jean-Marc Vallee

Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson, Jim Broadbent

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Biopic που αφηγείται τα πρώτα χρόνια της βασίλισσας Βικτωρίας στην εξουσία (όταν κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά προσπαθούσε να κερδίσει την εύνοια της), καθώς και τον δυνατό της έρωτα για τον πρίγκιπα Αλβέρτο. Βικτώρια και Αλβέρτος! Αγαπιόντουσαν, παντρευτήκανε, έκαναν πολλά μωρά, γέμισαν την Ευρώπη με βασιλικούς απογόνους και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς... εμείς χειρότερα, αλλά θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε και να τους θαυμάζουμε! Αμ δε!

Η παράδοση θέλει κάθε σεζόν να βγαίνει ένα 'βασιλικό' δράμα, που κόβει καμιά σαρανταριά χιλιάδες εισιτήρια, κυρίως από 'θειάδες' που τα κυνηγούν κάτι τέτοια, τσιμπάει ένα Oscar κουστουμιών το Φλεβάρη και μετά το ξεχνάει ακόμα και ο δημιουργός του! Ωστόσο οι πρόσφατοι προκάτοχοι του «The Young Victoria» είχαν μια σχετική ίντριγκα. Δολοπλοκίες, βιασμούς, συμβουλάτορες - φίδια κολοβά κτλ. κι έτσι τουλάχιστον κάναμε και λίγο χαβαλέ. Ετούτο το φιλοβασιλικό ρομαντικό δράμα είναι πιο κενό κι από το πορτοφόλι του Όλιβερ Τουίστ! Κόσμος πάει κι έρχεται, πολιτικές συγκρούσεις περνάνε και δεν ακουμπάνε, ένα μετά βίας love story τραμπαλίζεται μεταξύ προσκηνίου και παρασκηνίου...η μόνη σταθερά είναι οι τουαλέτες και τα φρου φρου! Αυτό δεν είναι κινηματογραφική ταινία με αρχή, μέση και τέλος, είναι βεστιάριο σωστό!

Θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος φωστήρας διάβασε το κείμενο και βροντοφώναξε 'συναρπαστικό κινηματογραφικό υλικό'. Όταν πληροφορηθήκαμε δε ότι το Young Victoria φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη του «C.R.A.Z.Y.» και του σεναριογράφου του «Gosford Park», δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας! Όλοι εκείνοι, που στις συζητήσεις για τις πιθανές υποψηφιότητες των επερχόμενων όσκαρ ρίχνουν στο τραπέζι το «The Young Victoria», το έχουν δει άραγε; Πολύ αμφιβάλλουμε...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-12-2009  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.