The Ugly Truth

Η Γυμνή Αλήθεια

Ρομαντική  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Robert Luketic

Πρωταγωνιστούν: Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner, Eric Winter, Nick Searcy

Κριτική: Πέτρος Καλογεράς

Η Abby (Kathrine Heigl) είναι μια workaholic γυναίκα που εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια του Sacramento. Είναι όμορφη, άλλα τόσο σχολαστική, που η προσωπική της ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Εκτός αυτού, η εκπομπή στην οποία είναι παραγωγός δεν έχει μεγάλη ακροαματικότητα. Μια νύχτα, μετά από ένα καταστροφικό ραντεβού, το μάτι της πέφτει στην εκπομπή ' The Ugly Truth ' του Mike Chanway (Gerard Butler) που σχολιάζει καυστικά τις 'αδύνατες' σχέσεις ανδρών και γυναικών. Θίγεται με αυτό που ακούει και του τηλεφωνεί. Ο Mike όμως είναι έτοιμος για τα επιχειρήματα της και της επιβάλλεται.

Την επόμενη μέρα ο Mike προσλαμβάνεται στο κανάλι της Abby ως ο τύπος που θα φέρει τα νούμερα. Εκείνη αντιδράει αλλά οι ακροαματικότητες την διαψεύδουν. Συγχρόνως γνωρίζει τον όμορφο γείτονα και θέλει να βγει μαζί του. Φαίνεται όμως ότι δεν έχει τον τρόπο, αφού έχει ξεχάσει να φλερτάρει και έτσι δέχεται να κάνει ότι της λέει ο Mike βάζοντας ένα στοίχημα. Εάν το χάσει θα σταματήσει το κύμα διαφωνιών εναντίον του, εάν όχι, ο Mike θα παραιτηθεί...

Η αδυνατότητα των σχέσεων μεταξύ των δυο φύλων είναι κάτι που όλοι κάποια στιγμή έχουμε αισθανθεί ή συζητήσει. Σίγουρα ο Robert Luketic («Legally Blonde», «21») το έχει κάνει. Το ίδιο και ο Mike Chanway. Το 'παραμύθι' που πιστεύει η Abby για τον τέλειο άντρα είναι λίγο τραβηγμένο.

Το θέμα είναι ότι για να δημιουργήσεις μια σχέση χρειάζεται δουλειά. Αμοιβαία βέβαια. Ίσως αυτό να είναι το highlight σ' αυτή την κωμωδία που τελικά καταλήγει να είναι ανώτερη των αρχικών προσδοκιών. Το σενάριο είναι λίγο πολύ τετριμμένο άλλα σε αρκετές περιπτώσεις οι διάλογοι βγάζουν γέλιο. Το χιούμορ είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις και να βγεις αλώβητος.

Ο καθένας, στο βαθμό που μπορεί, πρέπει να βλέπει με χιούμορ τις δυσκολίες των σχέσεων, γιατί έτσι συμμετέχει σε μια παραγωγική διαδικασία. Ο Mike και η Abby βρήκαν ένα κοινό σημείο επαφής και το έκαναν. Βέβαια αυτό όλοι το περιμέναμε. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν η χημεία μεταξύ της Heigl και του Butler. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να γελάσουμε. Ο Butler είναι άνετος αλλά παραμένει μέτριος. Το πολύ όμορφο χαμόγελο της Heigl και η κωμική της συνέπεια όμως σε συνεπαίρνει. Στο «Knocked Up» κέρδισε την συμπάθεια μας, τώρα κερδίζει την αμέριστη προσοχή μας. Εάν εξαιρεθεί το τελευταίο 20λεπτο, αποφεύγει το ύφος τύπου 'Grey's Anatomy', κάτι που τελικά μας βοηθά όλους.

Αν και μπορείς να φανταστείς από την αρχή μέχρι το τέλος τι θα γίνει στην ταινία, υπάρχουν σημεία που μπορούν να σε ξαφνιάσουν. Το ξάφνιασμα είναι αυτό που κάνει μια σχέση πιο όμορφη. Το «The Ugly Truth» δημιουργεί αυτή την σχέση αλλά δεν την απογειώνει. Είναι όμως μια συμπαθητική ταινία και χωρίς πολύ προσπάθεια αντεπεξέρχεται στο σκοπό της, να αφήσει δηλαδή μια ευχάριστη διάθεση σ' αυτούς που θα πάνε να την δουν.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-10-2009  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.