The Taking Of Pelham 1 2 3

The Taking Of Pelham 1 2 3

Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 106'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Tony Scott

Πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, John Travolta, Luis Guzman, John Turturro, James Gandolfini

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ο Walter Garber (Denzel Washington) δουλεύει ως συντονιστής κυκλοφορίας στο μετρό της Νέας Υόρκης. Η ήρεμη καθημερινότητα του μετατρέπεται στο απόλυτο χάος, όταν μια τετραμελής ένοπλη ομάδα κακοποιών καταλαμβάνει ένα συρμό. Ο επικεφαλής αυτής της ομάδας, που ακούει στο όνομα Ryder (John Travolta), απειλεί να εκτελέσει όλους τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας αν δεν του καταβληθεί μέσα σε μια ώρα ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Καθώς η ένταση κορυφώνεται, ο Garber θα χρησιμοποιήσει όλες του τις γνώσεις για το δίκτυο του μετρό, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τον Ryder και να σώσει τους ομήρους. Όσο και αν το παιδεύει στο μυαλό του όμως ο Garber δεν μπορεί να βρει την απάντηση στο πιο κρίσιμο ερώτημα: ακόμα και αν οι κακοποιοί πάρουν τα χρήματα που ζητούν... πως θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τις σήραγγες του μετρό της Νέας Υόρκης;

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, με ειδικότητα στις ταινίες δράσης, Tony Scott, μεταφέρει ξανά στον κινηματογράφο τη γραμμένη το 1973 ομότιτλη νουβέλα του συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων John Godey (ψευδώνυμο του Morton Freedgood). Η πρώτη ταινία του 1974 προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο 'Ώρα 1:23, Πανικός στο Μετρό της Νέας Υόρκης' με τους Walter Matthau και Robert Shaw στους ρόλους που σήμερα κρατούν οι Denzel Washington και John Travolta αντίστοιχα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 23-07-2009  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.