Mesrine: L' Εnnemi Public No 1

Υπ' Αριθμόν Ένα Δημόσιος Κίνδυνος - Μέρος 2

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 130'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jean-Fran?ois Richet

Πρωταγωνιστούν: Vincent Cassel, Ludivine Sagnier, Mathieu Amalric, Gerard Lanvin, Samuel Le Bihan

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ο 'άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα' (Vincent Cassel) έχοντας βαπτιστεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως 'υπ' αριθμόν ένα δημόσιος εχθρός' συνεχίζει την ασύλληπτη πορεία του στο έγκλημα. Στη δεύτερη περίοδο της δράσης του, ο Mesrine σκληραίνει και οργανώνει την πιο εντυπωσιακή απόδραση, ελπίζοντας ότι θα αφήσει για πάντα πίσω του τη Γαλλία, αλλά και το χαρακτήρα του, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά από τόσα χρόνια βίας. Σε αυτή την περίοδο της ζωής του σημαντικό ρόλο θα παίξει η 'όμορφη Ιταλίδα' Sylvie Jeanjacquot (Ludivine Sagnier), ο 'βασιλιάς της απόδρασης' Francois Besse (Mathieu Amalric) και ο Διευθυντής της Αστυνομίας Broussard (Olivier Gourmet). Ο άνθρωπος που θα καταδιωχθεί απ' όλες τις δυνάμεις της Γαλλικής αστυνομίας μέχρι την τελευταία 'σκηνή' της ζωής του, στην Porte de Clignancourt στις 2 Νοεμβρίου του 1979.

Στη δεύτερη ταινία για τον διαβόητο κακοποιό, παρακολουθούμε το χτίσιμο του μύθου του, τη μάχη του με το ποινικό σύστημα και τις συνεχείς προκλήσεις προς την αστυνομία και την εξουσία. Υποψηφιότητες στα βραβεία Cesar 2009, μεταξύ άλλων στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, A΄ ανδρικού ρόλου, μουσικής, και διασκευασμένου σεναρίου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-05-2009  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.