Μικρό Έγκλημα

Μικρο Εγκλημα

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 85'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου

Πρωταγωνιστούν: Αρης Σερβετάλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Ερρίκος Λίτσης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη

Κριτική: Αλκηστις Χαρσούλη

O Λεωνίδας είναι ένας νεαρός αστυνομικός που παίρνει μετάθεση σε ένα απομονωμένο και ήσυχο κυκλαδίτικο νησί (εσείς θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ησυχία της Θηρασιάς επί οθόνης). Εκπληρώνει με ζήλο τα απολύτως υποτυπώδη καθήκοντά του που περιλαμβάνουν κυρίως την προστασία της δημοσίας αιδούς από επίδοξους γυμνιστές. Όταν ανακαλύπτει το πτώμα του γέρου Ζαχαρία η επαγγελματική του και προσωπική του ζωή γίνεται άνω κάτω καθώς η εμμονή του με το να λύσει το μυστήριο του θανάτου του γέρου τον φέρνει κοντά στην Αγγελική. Η Αγγελική είναι το διάσημο τέκνο του νησιού, πετυχημένη τηλεπαρουσιάστρια πρωινάδικου, γεγονός που κατά περίεργο τρόπο αποβαίνει θανατηφόρο τουλάχιστον για έναν εκ των εμπλεκομένων στην ιστορία!

Η ταινία του Χρίστου Γεωργίου είναι μία ρομαντική κομεντί που φλερτάρει τόσο με το screwball όσο και με την ελληνική ηθογραφία ενώ σποραδικά της 'ξεφεύγουν' και σχόλια πάνω στον κοινωνικό ρόλο της τηλεόρασης. Με χιούμορ μπολιάζεται η απόπειρα σκιαγράφησης χαρακτηριστικών καθημερινών τύπων που ζουν σε απομονωμένες περιοχές της χώρας και γρήγορα γίνεται σαφές ότι υπάρχει γερή δόση ρεαλισμού στη στάση ζωής και στις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών αυτού του μικρού δράματος που εκφέρεται με όρους κωμωδίας.

Ο Αρης Σερβετάλης, ως πρωταγωνιστής, χειρίζεται με άνεση την κωμωδία, σέβεται το δράμα και ισορροπεί περίφημα ανάμεσα στα δύο κατορθώνοντας και πάλι να ξεφύγει από την παγίδα της μανιέρας. Και εκεί που κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι τον έχει συλλάβει να επαναλαμβάνεται ο Σερβετάλης είναι ξανά διαφορετικός. Είναι ευφυής, είναι ερωτεύσιμος και είναι και απολύτως κινηματογραφικός. Δίπλα του η Βίκη Παπαδοπούλου ερμηνεύει τον ρόλο της με φρεσκάδα και κατορθώνει επίσης να αποτινάξει από πάνω της τηλεοπτικές πρακτικές. Η χημεία της με τον συμπρωταγωνιστή της είναι ιδιαιτέρως αποδοτική καθώς και οι δύο φαίνονται να διαχειρίζονται με άνεση αυτόν τον μύθο του ζευγαριού που αποτελείται από μία πολύ (όμως πολύ) όμορφη γυναίκα και έναν συμπαθητικό και με χιούμορ πλην όμως... ασχημούλη, άντρα. Οι δεύτεροι ρόλοι, πλαισιώνουν διακριτικά τους δύο πρωταγωνιστές δεν είναι όμως και ιδιαιτέρως απαιτητικοί. Ξέχωρα θα αναφερθώ στον Αρτο Απαρτιάν που εκμεταλλεύεται πάντοτε στο έπακρο τον φιλμικό του χρόνο αλλά και στην cult φιγούρα του Ερρίκου Λίτση ο οποίος έτσι και αλλιώς διαθέτει τους φαν του.

Εν κατακλείδι, οι καλές ερμηνείες, η αξιοπρεπής σκηνοθεσία και το λιτό σενάριο (άλλωστε "less is more") μας εξασφαλίζει μία συμπαθητική ταινία καθ' όλα ενταγμένη στην ελληνική πραγματικότητα η οποία, εκτός από ευφορία κατά την διάρκεια της θέασής της, θα προκαλέσει ένα επιπλέον μειδίαμα σε αυτούς που θα έχουν την διάθεση να διακρίνουν το αντιμιντιακό της μήνυμα. Οι αδυναμίες της απλώς την κάνουν συμπαθητική και διατρανώνουν τις απαιτήσεις μας από την επόμενη δουλειά του κ. Χ. Γεωργίου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-04-2009  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.