Marley And Me

Μάρλει Ένας Μεγάλος Μπελάς

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 115'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: David Frankel

Πρωταγωνιστούν: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane, Kathleen Turner, Alan Arkin

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Οι John (Owen Wilson) και Jennifer (Jennifer Aniston) είναι δύο ερωτευμένοι νέοι που στο ξεκίνημα της κοινής τους ζωής αποφασίζουν να πάρουν το Marley, ένα καθαρόαιμο Λαμπραντόρ. Το πρόβλημα είναι πως από κουτάβι ακόμα, το συμπαθές κατά τα λοιπά τετράποδο είναι σωστός μπελάς και παντελώς ανεπίδεκτος εκπαιδεύσεως. Παρά όμως τις όποιες δυσκολίες προσαρμογής και συμβίωσης με το σκύλο, το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει οικογένεια, αποκτά τρία παιδιά, μετακομίζει και εξελίσσεται παράλληλα με τον πιστό τους φίλο που έχει αποτελέσει με τα χρόνια ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας και ένας παράγοντας αναζωογόνησης της.

Αστικοί προβληματισμοί επιπέδου 'αγάπη μου, ο σκύλος έφαγε το μενταγιόν που μου πήρες στην επέτειο' έρχονται να γεμίσουν άσκοπα τη μεγάλη οθόνη, με φόντο την ευεργετική επενέργεια των κατοικίδιων - φρόνιμων ή άτακτων - στην οικογενειακή γαλήνη κι ένα αφασικά αισιόδοξο μήνυμα για τη ζωή. Όλα αυτά βέβαια, σύμφωνα πάντα με το «Marley & Me», με την προϋπόθεση να κατέχεις μία αμερικανική μονοκατοικία με τον κλασσικό κήπο, να είσαι εμφανίσιμος σαν τον Wilson και να έχεις παντρευτεί κάποια σαν την Aniston, όπου σημειωτέον παραμένετε άφθαρτοι από τα σημάδια του χρόνου για 15 συναπτά έτη, με σταθερά ζεστή - σαν από καμινέτο βγαλμένη - τη φλόγα του έρωτα και φυσικά να σε διακρίνει η ευχέρεια να αλλάξεις επαγγελματικό προσανατολισμό στα 40 σου κι από καλοπληρωμένος αρθρογράφος να προκύψεις ακόμα πιο καλοπληρωμένος ρεπόρτερ. Διότι αν κάποιο από τα παραπάνω δεν ισχύει, φαντάζει κάπως ριψοκίνδυνο να εναποθέσεις την (οικογενειακή) ευημερία σου σε κάποιο αξιαγάπητο τετράποδο.

Όμως πέραν οποιασδήποτε μάταιης προσπάθειας να προσεγγιστεί σοβαρά η θεματική του 'Μάρλεϊ, Ένας Μεγάλος Μπελάς', οι παραγωγοί της ταινίας οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Wilson και Aniston που διατηρούν το αδιάφορο - πιθανώς ακόμα και για μέλη φιλοζωικής εταιρείας - φιλμ σε ένα οριακά ανεκτό επίπεδο. Οι κοινοτοπίες και οι διδακτισμοί που συναντώνται σχεδόν σε κάθε ταινία με πρωταγωνιστές κατοικίδια εμφανίζονται με σαδιστική νομοτέλεια και εδώ, με τους δύο πρωταγωνιστές και το πανέμορφο Λαμπραντόρ να απορροφούν απρόσμενα μεγάλο εύρος της σεναριακής ουτοπίας.

Η ταινία του David Frankel («The Devil Wears Prada») έχοντας χάσει κάθε επαφή με τον αληθινό κόσμο, ονειροβατεί και προσφέρεται μονάχα προς τέρψιν των φανατικών οπαδών των δύο πρωταγωνιστών και της συμπαθούς ράτσας. Και να φανταστεί κανείς πως το «Marley & Me» βασίζεται στο αυτοβιογραφικό best-seller του John Grogan, βραβευμένου Αμερικανού δημοσιογράφου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-03-2009  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.