Στη Σκιά Του Λέμμυ Κώσιον

Στη Σκια Του Λεμμυ Κωσιον

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 88'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός

Πρωταγωνιστούν: Λάκης Κομνηνός, Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, Κώστας Κακαβάς, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Βαγγέλης Ρωχάμης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ποιος είναι ο Lemmy Caution; Είναι ένας ήρωας που εμπνεύστηκε ο συγγραφέας Peter Cheyney και ενσαρκώθηκε από τον Eddie Constantine. Ο Eddie Constantine ταυτίστηκε με τον Lemmy Caution, τον οποίο υποδυόταν και σε ταινίες μέχρι και λίγα χρόνια πριν το θάνατό του το 1993. Ο Lemmy Caution ήταν ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, διαφορετικός από τους άλλους, μια καρικατούρα του Bogart. Χαρακτηριστική ταινία ήταν το «Alphaville, une etrange aventure de Lemmy Caution» (1965), σε σκηνοθεσία Jean-Luc Godard. Και πώς ο Lemmy Caution βρέθηκε στον τίτλο της νέας ταινίας του Νίκου Ζερβού; Ο ήρωας της ταινίας «Στη σκιά του Λεμμύ Κωσιόν» είναι ένας παροπλισμένος αστυνομικός που μοιάζει με τον ομόνυμο ήρωα του Cheyney. Ένα βράδυ βρίσκει μπροστά στην πόρτα του ένα «συστημένο πακέτο»: ένα πτώμα. Κάπως έτσι ξεκινά μια ιστορία με μυστήρια, φόνους, πρόσωπα από το παρελθόν, υπόκοσμο και πολλά άλλα στοιχεία.

Ο Ζερβός θέλησε να κάνει μια ταινία εμπνευσμένη και αφιερωμένη στον Eddie Constantine, με έναν κεντρικό ήρωα που πατάει στα βήματά του. Το σίγουρο είναι ότι η ταινία διαθέτει μερικά στοιχεία που κρατούν το ενδιαφέρον. Όπως η συνάντηση επί της οθόνης με την Έλενα Ναθαναήλ, 31 χρόνια μετά από το «Εκείνο Το Καλοκαίρι». Όπως η συμμετοχή του Κώστα Κακκαβά σε κινηματογραφική ταινία μετά από πολλές δεκαετίες. Όπως η συμμετοχή του Βαγγέλη Ρωχάμη στο ρόλο ενός πρώην μαφιόζου. Παρόλα τα συστατικά αυτά το τελικό αποτέλεσμα είναι ασύνδετο, αφήνοντας πολλά κενά στο θεατή τόσο σεναριακά όσο και σκηνοθετικά. Τελικά το «Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον» δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-10-2003  |  Διανομή:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.