Bad Boys IΙ

Τα Κακά Παιδιά 2

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 146'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Michael Bay

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Martin Lawrence, Jordi Molla, Gabrielle Union, Peter Stormare

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Mike Lowrey και ο Marcus Burnett παραμένουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Μαϊάμι. Οκτώ χρόνια μετά την γνωριμία μας μαζί τους, συνεχίζουν μαζί και αυτή τη φορά τους έχουν αναλάβει επικεφαλής μιας ειδικής ομάδας που προσπαθεί να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα εισαγωγής χαπιών «έκσταση» στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία δεν είναι πολλά, αλλά σταδιακά θα τους οδηγήσουν σε ένα Κουβανό ανερχόμενο νονό με το όνομα Johny Tappia. Η απληστία του έχει προκαλέσει και αντιδράσεις στον υπόκοσμο του Μαϊάμι, φτάνοντας στα άκρα. Οι δύο συνεργάτες όπως κάθε φορά θα χρησιμοποιήσουν κάθε τρόπο για να φτάσουν σε αποτελέσματα, προκαλώντας το χάος στην πόλη. Ο Mike παραμένει playboy και ο Marcus έχει αρχίσει να κουράζεται από το συνεχές τρέξιμο και το άγχος. Η σχέση τους θα περάσει μια κρίση, ειδικά όταν ο Marcus θα μάθει ότι ο Mike είναι ερωτευμένος με την αδελφή του Syd, που είναι επίσης αστυνομικός.

Ήταν το 1995 όταν ένα ακόμη δίδυμο αστυνομικών μας συστήθηκε στη μεγάλη οθόνη. Οκτώ χρόνια αργότερα, η δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστές τα «Κακά Παιδιά» διατηρεί το βασικό στοιχείο που έκανε επιτυχία την πρώτη: στυλ. Φοβερά προσεγμένη παραγωγή από τον έμπειρο πλέον Jerry Bruckheimer και ζωντανή σκηνοθετική ματιά από τον Michael Bay. Η χημεία των πρωταγωνιστών παραμένει πολύ καλή. Διαθέτοντας κομψούς αλλά όχι έντονα κωμικούς διαλόγους, φέρνουν το χαμόγελο και μόνο με τον τρόπο που αλληλεπιδρούν. Όμως οι σκηνές της δράσεις είναι εντυπωσιακές και αποτελούν το «κυρίως πιάτο». Ειδικά η καταδίωξη στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Μαϊάμι, κόβει την ανάσα και ανήκει στην ανθολογία αντίστοιχων σκηνών (λέγεται ότι για να γυριστεί χρησιμοποιήθηκε ο πραγματικός δρόμος προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στην υπόλοιπη πόλη). Το παράδοξο είναι ότι το Bad Boys 2 είναι πιο σκληρό από τον προκάτοχό του με ωμές αλλά και μερικές αποκρουστικές σκηνές, αποκτώντας επάξια την σήμανση R (άνω των 17) στις ΗΠΑ. Μοναδική αδυναμία της ταινίας η μεγάλη της διάρκεια (146 λεπτά), ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το «πατριωτικό» τέλος θα μπορούσε να περιοριστεί δραστικα. Το Bad Boys 2, είναι μια επιτυχημένη εφαρμογή της χολιγουντιανής συνταγής για blockbuster και θα σίγουρα θα ικανοποιήσει τους fan των ταινιών δράσης.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-10-2003  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.