Matchstick Men

Επαγγελματίες Απατεώνες

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Sam Rockwell, Alison Lohman, Bruce McGill, Bruce Altman

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Ο Roy είναι ένας απατεώνας-καλλιτέχνης. Όπως περηφανεύεται οι άλλοι είναι εκείνοι που δέχονται να του δώσουν τα χρήματά του και ύστερα αυτός εξαφανίζεται. Με εξαίρεση ότι είναι μανιώδης καπνιστής, έχει εμμονή με την καθαριότητα και δεν έχει πάει με γυναίκα πάνω από δέκα χρόνια είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Ο Frank είναι φίλος και συνεργάτης του στις απάτες. Καθώς όμως ετοιμάζονται για ένα μεγάλο κόλπο στη ζωή του Roy θα βρεθεί η δεκατετράχρονη κόρη του και οι ισορροπίες θα ανατραπούν"

Ο Ridley Scott αυτή την φορά γυρίζει μια ταινία χωρίς επιβλητικές σκηνές δράσης και cgi εφέ, στρέφοντας τον κινηματογραφικό του βλέμμα στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ πατέρα και κόρης, καθώς ο πρώτος προσπαθεί να ξεπεράσει τις χρόνιες νευρώσεις και εμμονές του και παράλληλα να αντισταθεί να μυήσει την κόρη του στη γλύκα της παρανομίας. Υπάρχει καλή χημεία μεταξύ της πρωταγωνιστικής τριάδας. Ο Nicolas Cage επαναλαμβάνει το χαρακτήρα του ιδιότροπου αδερφού Kaufman στο Adaptation σε πιο ακραία μορφή, με αποτέλεσμα μερικές φορές να γίνεται κουραστικός. Πραγματική όμως έκπληξη της ταινίας είναι η εικοσιτριάχρονη Alison Lohman, η οποία με απόλυτη πειστικότητα υποδύεται τη δεκατετράχρονη κόρη του Roy, καταφέρνοντας άψογα να συνδυάσει στο πρόσωπό της την παιδική ομορφιά με την κρυμμένη αθωότητα. Το Matchstick Men θα μπορούσε να είναι μικρότερο σε διάρκεια μιας και στην αρχή είναι κάπως φλύαρο, ενώ η πλοκή εξελίσσεται κυρίως στο τελευταίο μισάωρο της ταινίας, χωρίς ωστόσο το παραπάνω γεγονός να επηρεάζει την ευχάριστη παρακολούθησή της.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 03-10-2003  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.