Tomb Raider: The Cradle Of Life

Λάρα Κροφτ Tomb Raider: Το Λίκνο Της Ζωής

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 130'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jan de Bont

Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Gerard Butler, Chris Barrie, Djimon Hounsou, Ciaran Hinds

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Αυτή τη φορά, η αρχαιολόγος και εξερευνήτρια που ακούει στο όνομα Lara Croft αναζητά ένα χαμένο ναό, στον οποίο φημολογείται ότι βρίσκονται κρυμμένοι οι μυθικοί θυσαυροί του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένας σεισμός στη Σαντορίνη, δίνει το σημάδι που χρειάζεται η Lara για να ξεκινήσει την υποθαλάσσια εξερεύνησή της έξω από την καλντέρα. Όπως είναι αυτονόητο ανακαλύπτει το ναό, αλλά εκτός από τους θησαυρούς βρίσκει και ένα πρωτότυπο χάρτη ο οποίος υπόσχεται να την οδηγήσει στο χαμένο κουτί της Πανδώρας. Δυστυχώς όμως τον χάρτη θα της κλέψει ο Chen Lo, ένας κινέζος μαφιόζος για λογαριασμό του μεγιστάνα Reiss. Ο κακός της υπόθεσης έχει βάλει σκοπό να χρησιμοποιήσει το κουτί της Πανδώρας για να σπείρει τον όλεθρο. Η Lara όμως σκοπεύει να τον σταματήσει.

Η δεύτερη συνέχεια της σειράς Tomb Raider, αποδεικνύεται ελάχιστα καλύτερη από την πρώτη ταινία. Αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο, αφού η πρώτη εμφάνιση της Lara Croft ήταν απογοητευτική. Αυτή τη φορά η ιστορία ξεφεύγει από τη λογική του videogame, προσεγγίζοντας ένα concept θηλυκού Indiana Jones. Παρά το θετικό αυτό βήμα και αυτή τη φορά το σενάριο είναι αδύναμο, χωρίς συνοχή και με αρκετές ευκολίες. Η σχέση μεταξύ των πρωταγωνιστών αποσπά την προσοχή του θεατή από την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ μερικές πλούσιες σκηνές δράσης μάλλον προστέθηκαν για να εντυπωσιάσουν χωρίς να είναι απαραίτητες. Οτιδήποτε και αν πούμε όμως, βέβαιο είναι ότι η ταινία θα κόψει χιλιάδες εισιτήρια τραβώντας πιτσιρικάδες φαν της περιπέτειας και του ομόνυμου videogame. Θεατές άνω των 20 ετών (στην καρδιά) ας κάνουν μια καλύτερη επιλογή.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 03-10-2003  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.