To Kill A King

Ο Βασιλιάς Πρέπει Να Πεθάνει

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Mike Barker

Πρωταγωνιστούν: Dougray Scott, Tim Roth, Rupert Everett, Corin Redgrave, Olivia Williams

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Βρισκόμαστε στην Αγγλίας του 17ου αιώνα, λίγο μετά το τέλος του πρώτου εμφύλιου πολέμου που έχει χωρίσει τη χώρα στα δύο. Ο Βασιλιάς Κάρολος ο πρώτος, έχει πλέον ανατραπεί. Του πολέμου έχει επικρατήσει ο στρατηγός Fairfax με τους υποστηρικτές του κοινοβουλευτισμού, ο οποίος προσπαθεί πλέον να ενώσει τη χώρα. Στο πλευρό του έχει τον Oliver Cromwell, αρχηγό του κοινοβουλίου και «προστάτη της Αγγλίας». Οι δύο τους όμως έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο Fairfax επιζητά μια ήπια αναμόρφωση του συστήματος ενώ ο Cromwell είναι περισσότερο ριζοσπάστης ζητώντας την εκτέλεση του βασιλιά. Οι πολιτικές τους διαφωνίες θα απομακρύνουν τον ένα από τον άλλο ενώ παράλληλα ο εκθρονισμένος ηγέτης, προσπαθεί να αντισταθεί και να ανακτήσει την εξουσία του με κάθε τρόπο. Για το σκοπό του αυτό θα βρει σύμμαχο στο πρόσωπο της Λαίδης Anne Fairfax.

Το φιλμ To Kill A King, είναι μια ταινία εποχής, διαφορετική από τις υπόλοιπες. Διαδραματίζεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη Βρετανία, κατά την οποία είχε επικρατήσει -όχι και τόσο αθόρυβα- ο κοινοβουλευτισμός. Η παραγωγή όπως γίνεται συνήθως στις ταινίες εποχής, είναι προσεγμένη με πειστικότατα κοστούμια και σκηνικά. Οι ερμηνείες των Dougray Scott και Tim Roth στους δύο βασικούς ρόλους, είναι αξιόλογες ενώ δίπλα τους βλέπουμε τους Olivia Williams και Rupert Everett. Παρόλα τα θετικά στοιχεία της, η ταινία δέχτηκε επικρίσεις για την ιστορική της ακρίβεια, κάτι που όμως δεν μπορούμε να κρίνουμε εύκολα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ταινία είναι μάλλον εύπεπτη, ταιριάζοντας περισσότερο στη μικρή οθόνη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-09-2003  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.