Cafe De Los Maestros

Cafe De Los Maestros

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 90'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Miguel Kohan

Κείμενο: Μαριάννα Ράντου

Το ταγκό δεν είναι απλά και μόνο ένας χορός. Στο Rio De La Plata, το ταγκό είναι τρόπος ζωής... είναι κομμάτι της Αργεντινής, όπου αποτελεί σήμερα κάτι περισσότερο από μια νοσταλγική ηχώ του παρελθόντος. Πολλοί από τους πιο σημαντικούς 'μαέστρους' του ταγκό ζουν εδώ, εξακολουθώντας να δίνουν παραστάσεις κάποιοι μάλιστα εδώ και περίπου ογδόντα χρόνια. Καλωσήρθατε σε ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που υπόσχεται να μας παρασύρει στον παθιασμένο και ερωτικό ρυθμό του τανγκό, μεταφέροντάς μας στη γενέτειρα του συγκεκριμένου μουσικού είδους.

Ετοιμάζοντας τις βαλίτσες μας για τη θερμόαιμη Αργεντινή, κι έχοντας σαν συνταξιδιώτες τον Walter Salles (σκηνοθέτη του «The Motorcycle Diaries») και τον Gustavo Sataolalla (το μουσικό μυαλό πίσω από τα soundtrack του «Babel» και του «Brokeback Mountain») που συμμετέχουν στην παραγωγή και το σενάριο αντίστοιχα, ακολουθούμε μια ομάδα θρυλικών Αργεντινών μουσικών και τους γνωρίζουμε μέσα από τα λόγια και τις μελωδίες τους. Η σύγκριση με το πρόσφατο «Buena Vista Social Club» του Wim Wenders έρχεται άμεσα στο μυαλό και το στοίχημα για τον πρωτόπειρο σκηνοθέτη Miguel Kohan είναι να καταφέρει να μας μεταδώσει με τις εικόνες του το πάθος και τον αισθησιασμό της συγκεκριμένης μουσικής.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-01-2009  |  Διανομή: Rosebud

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.