The Edge Of Love

Αγάπη Στ' Ακρα

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 110'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: John Maybury

Πρωταγωνιστούν: Keira Knightley, Sienna Miller, Matthew Rhys, Cillian Murphy, Simon Armstrong

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο να μαίνεται, ο Ουαλός ποιητής Dylan Thomas (Matthew Rhys) συναντά την τραγουδίστρια και παιδικό του έρωτα Vera Phillips (Keira Knightley). Παρά τα χρόνια η φλόγα ανάμεσά τους παραμένει ζεστή, μόνο που ο ποιητής βρίσκεται πλέον παντρεμένος με την Caitlin MacNamara (Sienna Miller). Οι δύο γυναίκες, παρά την υποδόρια αντιζηλία γίνονται φίλες. Την παρέα συμπληρώνει σύντομα ο επίμονος θαυμαστής της Vera, William Killick (Cillian Murphy), οι οποίοι και παντρεύονται. Όταν όμως ο τελευταίος φύγει για το μέτωπο, οι υπόλοιποι τρεις θα αφήσουν το Λονδίνο για την ασφαλέστερη Ουαλία και το σπίτι του William. Από το σημείο αυτό οι ισορροπίες θα αλλάξουν δραματικά, τόσο λόγω του πολέμου όσο και λόγω των αχαλίνωτων παθών που παραμένουν.

Όπως και στο «Love Is The Devil: Study Of A Portrait Of Francis Bacon» έτσι κι εδώ ο John Maybury δεν καταπιάνεται συμβατικά με την απόδοση της ζωής και του έργου ενός φημισμένου καλλιτέχνη. Προτιμά κυρίως μέσα από ενδεικτικά βιώματα να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό του προφίλ, εκμαιεύοντας το μέσα από πρόσωπα και καταστάσεις που τον σημάδεψαν. Όμως και πάλι, το να χρησιμοποιείται ο όρος βιογραφία είναι εν προκειμένω εντελώς άστοχος.

Στην πραγματικότητα, το πρώτο πλάνο ανήκει στις δύο γυναίκες της ζωής του διάσημου ποιητή Dylan Thomas και τη μεταξύ τους σχέση. Γεγονός που διακρίνεται από το σενάριο της Sharman MacDonald (μητέρα της Knightley) ως τα poster της ταινίας. Από εκεί κι ύστερα, οι ευμετάβλητες σχέσεις του τετραγώνου και η ροή της ιστορίας αποκαλύπτει τις πτυχές του καθενός, μαζί και του Thomas, που ακροβατεί ανάμεσα στον κυνισμό, την εγωπάθεια, τον ιδεαλισμό και τη μποέμικη ζωή.

Αν και ο εντυπωσιασμός από τις εξελίξεις τον πραγμάτων μοιάζει αμφίβολος, οι συμπαθείς ερμηνευτικές παρουσίες του πρωταγωνιστικού καρέ, ο υποβόσκων ερωτισμός κι η μουσική του Badalamenti κεντρίζουν εν μέρει την προσοχή. Εκτός όμως από ένα χαλαρό σχόλιο πάνω στον πόλεμο, την μποέμικη ζωή και την καλλιτεχνία, το «The Edge Of Love» προτιμά να σκιαγραφεί τις σχέσεις και τα μεταξύ τους δυναμικά, χάνοντας μάλιστα σημαντικό μέρος της αρχικής δυναμικής του μεταναστεύοντας από το βομβαρδισμένο αστικό τοπίο και την ατμόσφαιρα του καμπαρέ στην απομονωμένη Ουαλία. Εκεί καταλήγει περισσότερο ένα τετριμμένο ερωτικό δράμα και λιγότερο ένα ιντριγκαδόρικο πολλαπλό ψυχογράφημα. Το φινάλε, άλλωστε, δε μοιάζει ικανό να πει τίποτα παραπάνω από την απλή κατάληξη των γεγονότων που προηγήθηκαν. Αν όμως με αφορμή την ταινία του Maybury, προκύψει η ανάγκη ή η περιέργεια να αναζητήσετε το έργο που Dylan Thomas, θα είναι ένα σημαντικό προσωπικό κέρδος.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-03-2009  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.