Scar

Scar 3D

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 90'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jed Weintrob

Πρωταγωνιστούν: Angela Bettis, Kirby Bliss Blanton, Devon Graye, Ben Cotton, Christopher Titus

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Δεκαπέντε χρόνια πριν η Joan Barrows (Angela Bettis) γλίτωσε απ' τον Bishop (Ben Cotton), έναν ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών ο οποίος κρατούσε αιχμαλώτους έφηβους βασανίζοντάς τους μέχρι θανάτου. Σήμερα, με το Bishop νεκρό από τα χέρια της, τόσο η μικρή επαρχιακή πόλη Ovid του Colorado όσο και η ίδια που έμεινε μακριά απ' τον τόπο της έχουν καλύψει κάπως τα σημάδια. Τουλάχιστον ως την ώρα της επιστροφής της, όπου τους ήρεμους ρυθμούς της πόλης αναστατώνουν και πάλι μία σειρά αγνοουμένων και τα πτώματα που εμφανίζονται στη θέση τους.

Η πρώτη ταινία τρόμου σε τρισδιάστατη μορφή έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας. Και δεν αναφέρομαι σ' αυτούς που ανεδαφικά υπόσχεται η αφίσα μέσα από προειδοποιήσεις για εμφράγματα. Μιλάμε για τους φόβους εκείνους που με την όλο και συχνότερη έλευση ταινιών 3D, πολλά θα είναι τα καταδικασμένα projects που παρέμεναν για καιρό ξεχασμένα στα ράφια των παραγωγών και που τώρα θα διοχετευτούν στην αγορά. Η νέα αυτή κινηματογραφική πρόταση διασκέδασης πρόκειται να υποστεί ως φαίνεται μία τεράστια 'επίθεση' από νέες παραγωγές μηδενικής καλλιτεχνικής ή ψυχαγωγικής αξίας που υπό άλλες συνθήκες μόλις και μετά βίας θα έφταναν στα ράφια των video-clubs. Τώρα όμως, οι εταιρείες παραγωγής τρίβουν τα χέρια τους γιατί ξέρουν πως με τυράκι το 3D θα διώξουν μπόλικη σαβούρα απ' τα κιτάπια τους.

Τι θα μπορούσε να περιμένει λοιπόν κανείς από ένα splatter όπως το «Scar 3D»; Τουλάχιστον αυτά τα οποία υπόσχεται, δηλαδή ένα διασκεδαστικά φρικιαστικό για τους fans αιματηρό πετσόκομμα, που σε τρισδιάστατη μορφή θα αποτελούσε ίσως κάτι πρωτόγνωρο. Πώς όμως να προκύψει κάτι τέτοιο όταν η ταινία του Jed Weintrob ούτε καν τολμά να δείξει τα αυτονόητα που ζητάει το κοινό της; Ούτως ή άλλως το όποιο περιορισμένο πετσόκομμα λαμβάνει χώρα κυρίως στις γωνίες του κάδρου. Σε επίπεδο σεναριακών ιδεών, ούτε λόγος, καθώς οι λιωμένες απ' την κατάχρηση επαναλήψεις του είδους διαπρέπουν. Το «Scar» δεν είναι ούτε το νέο «Scream» από άποψη αγωνίας, ούτε καν ένα νέο «Saw» ή έστω ένα «Hostel» αν αναζητάτε κάτι σε επίπεδο ευρηματικού μακελειού. Απλώς είναι ό,τι πιο κακό και βαρετό εμφανίστηκε εδώ και καιρό στο είδος του.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-10-2008  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.