The Wog Boy

Ο Ελληνάρας

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 92'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Aleksi Vellis

Πρωταγωνιστούν: Nick Giannopoulos, Vince Colosimo, Lucy Bell, Abi Tucker, John Barresi

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Πάντα λέγαμε ότι το ελληνικό στοιχεία θριαμβεύει παντού. Το Wog Boy έρχεται να το επιβεβαιώσει. Ο Steve Karamitsis (Nick Giannopoulos) είναι ένας Ελληνοαυστραλός δεύτερης γενιάς. Ανεργος από πεποίθηση ζει με το επίδομα ανεργίας και τους φίλους του που τον βοηθούν με διάφορους τρόπους. Μαζί με τον φίλο του Frank είναι φημισμένα καμάκια και κυνηγούν στο τοπικό club. Ο Steve όμως θα μπει στο μάτι της φιλόδοξης υπουργού εργασίας όταν κατά λάθος την τρακάρει. Εκείνη τον "παραδίδει" στα ΜΜΕ σαν το παράδειγμα προς αποφυγή. Αυτός θα περάσει στην αντεπίθεση ανοίγοντας πόλεμο με την εξουσία. Τι γίνεται όμως όταν ερωτεύεται την Celia την βοηθό της υπουργού; Τι ρόλο θα παίξουν τελικά οι φίλοι του;

Ο Nick Giannopoulos είναι ο Λάκης Λαζόπουλος της Αυστραλίας. Το Wog Boy (που παρεμπιπτόντως δεν έχει και ακριβή μετάφραση) είναι η δεύτερη ταινία σε εισπράξεις στην ιστορία του κινηματογράφου της Αυστραλίας. Αφθονο humor χωρίς να λείπουν πλοκή και αγωνία. Η ιστορία εκμεταλλεύεται τα κλισέ για τους μετανάστες κάθε είδους (Έλληνες, Ιταλούς, Γιουγκοσλάβους κτλ). Αυτό όμως δεν γίνεται με άκομψο τρόπο και βγάζει γέλιο χωρίς να ενοχλεί. Καλοστημένη με αρκετές ανατροπές και αλλαγές κατεύθυνσης η ταινία αγαπήθηκε στο πρόσφατο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας του περιοδικού Σινεμά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-11-2000  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.