While She Was Out

Η Παγίδα

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 0'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Susan Montford

Πρωταγωνιστούν: Kim Basinger, Craig Sheffer, Lukas Haas, Erika-Shaye Gair, Luis Chavez

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Μέσα σε απόλυτα κατανυκτικό κλίμα παραμονής Χριστουγέννων, ο μπαμπάκας (Graig Sheffer) μπαίνει στο σπίτι με όρεξη να σπάσει στο ξύλο με την πρώτη αφορμή τη μαμάκα (Kim Basigner), ενώπιον των δύο μικρών παιδιών. Αφού εκείνη έχει πιάσει το πνεύμα, οδηγείται βραδιάτικα στο κοντινότερο πολυκατάστημα για να αγοράσει τα απαραίτητα για τη γιορτινή περίσταση. Μόνο που μία κακή συγκυρία θα τη φέρει αντιμέτωπη με τέσσερις νεαρούς συμμορίτες, οι οποίοι μέσα στο ξεχείλισμα της τεστοστερόνης τους σκοτώνουν εν ψυχρώ το φύλακα του parking. Μοναδική μάρτυρας είναι η καλή νοικοκυρά-μαμά-σύζυγος η οποία πρέπει τώρα να ξεφύγει από τους νεαρούς που θέλουν να της κλείσουν για πάντα το στόμα.

Ας υποθέσουμε ότι σας σταματά κάποιος στο δρόμο και σας ρωτάει: "σε ταινία αμερικανικής παραγωγής στην οποία πρωταγωνιστεί η Kim Basinger υπάρχει μία συμμορία αποτελούμενη από έναν αφρο-αμερικανό, έναν κινεζο-αμερικανό, έναν λατινο-αμερικανό κι έναν λευκό. Με ποια σειρά πεθαίνουν;" Ανεξαρτήτως της απάντησής σας, πόσο πιθανό είναι να επιλέξετε να δείτε αυτή την ταινία, δεδομένου μάλιστα πως η Basinger βρίσκεται κάπως μακριά από την ενδιαφέρουσα πρώτη της νιότη;

Μία ακόμα από τις πολλές ταινίες που κατακλύζουν εβδομαδιαία τις ελληνικές αίθουσες χωρίς να δικαιολογούν ούτε στο ελάχιστο την παρουσία τους σε αυτές, έρχεται αυτή τη φορά σε συνηθισμένη συσκευασία θρίλερ. Μία μεσοαστή νοικοκυρά μεταμορφώνεται σε αγρίμι προκειμένου να βγάλει τη νύχτα κρυμμένη στο δάσος του προαστίου της, κραδαίνοντας για μοναδικό όπλο το first-aid kit του αυτοκινήτου της. Προσπερνώντας την παρουσία όλων των αναμενόμενων κλισέ με την ταυτόχρονη παντελή έλλειψη πρωτοτυπίας, των αντιστοίχως αναμενόμενων γελοιωδέστατων ερμηνειών και τα στοιχήματα για την ορθή σειρά των σκοτωμών που αναφέρονται στο παραπάνω αίνιγμα, το «While She Was Out» της νεόκοπης Susan Montford απέχει ελάχιστα από το να λειτουργήσει σαν μία διασκεδαστική trash επιλογή για μεταμεσονύκτιο σινεμά. Εκεί δηλαδή που εφηβικές ανδροπαρέες θέλουν να ξεδώσουν καφρίζοντας με την ψυχή τους σε κάθε γραφική σκηνή όπου αντί για αγωνία μπορεί να προκαλέσει γέλιο μέχρι δακρύων. Διότι από γραφικότητες και φαιδρά στημένες σκηνές η ταινία κάθε άλλο παρά στερείται, όμως οι στιγμές αυθεντικού γέλιου είναι και πάλι ελάχιστες ώστε να αποτελέσει τουλάχιστον μία τίμια trash επιλογή.

Η απόδοση του πρωτότυπου τίτλου είναι 'Η Παγίδα' και φαντάζομαι πως οι συνειρμοί είναι προφανείς. Η συνταγή, πάλι, είναι απλούστατη και πολυφορεμένη σε παντός είδους παραλλαγές: αστικές φοβίες που παίρνουν την απειλητική μορφή της ανθρωποκτονίας οδηγούνται σε αιματηρό ανθρωποκυνηγητό στα σκοτάδια μέχρι τελικής πτώσης. Όσο για το λόγο ύπαρξης της ταινίας; Ερευνάται, αρκεί φυσικά κάποιος να έχει την όρεξη να το ψάξει...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-09-2008  |  Διανομή: Hollywood Entertainment

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.