Mirrors

Μέσα Από Τον Καθρέφτη

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 110'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Alexandre Aja

Πρωταγωνιστούν: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Cameron Boyce, Erica Gluck, Amy Smart

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Ο Ben Carson (Kiefer Sutherland) παλεύει να πείσει τη γυναίκα του (Paula Patton) πως θ' αλλάξει και πως θέλει να ξαναγυρίσει στο Σώμα. Για του λόγου το αληθές πιάνει δουλειά ως νυχτερινός φύλακας σε αυτό που κάποτε ήταν το μεγαλοπρεπέστερο εμπορικό κέντρο της πόλης. Σήμερα, είναι απλώς ένα καμένο, ανατριχιαστικό κτίριο που στέκεται για να θυμίζει την πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε αρκετά άτομα. Ο αχανής αυτός χώρος όμως διαθέτει αρκετούς καθρέφτες οι οποίοι εμφανίζουν κάτι περισσότερο από μία απλή αντανάκλαση. Για την ακρίβεια, κάτι δολοφονικότερο και μάλλον κάτι στοιχειωμένο.

Πόσες φορές θυμάστε ταινίες με πρώην αστυνομικούς που προσπαθούν να κόψουν το ποτό, εξαιτίας του οποίου έχασαν δουλειά ή/και οικογένεια και μέσα στην προσπάθεια να γυρίσουν σελίδα μπλέκουν σε καταστάσεις για τις οποίες κανένας δεν τους εμπιστεύεται; Με μία γρήγορη σκέψη θυμάμαι το «Basic Instinct» και το ξεχασμένο εκείνο αστυνομικό θριλεράκι με τους Bruce Willis και Sarah Jessica Parker που λεγόταν «Striking Distance».

Στην ταινία του Γάλλου Alexandre Aja, αντί περίπλοκων αστυνομικών γρίφων επιλέγεται το στοιχείο του υπερφυσικού. Πρόκειται φυσικά, για το remake του κορεάτικου «Into The Mirrors», αυξάνοντας έτσι τον κατάλογο των ταινιών τρόμου που προερχόμενα από χώρες της Απω Ανατολής αποκτούν το (εξαιρουμένου του «Ring») κατώτερο αμερικανικό αδερφάκι τους. Μαζί με τον κατάλογο όμως, μακραίνει και η απογοήτευση των φίλων του είδους που μάταια περιμένουν να απολαύσουν μία δυνατή ταινία τρόμου η οποία θα ξεπηδά από μία πραγματικά ριζοσπαστική ιδέα.

Το «Mirrors» ακολουθεί κατά πόδας το δρόμο που χαράσσουν καιρό τώρα οι προκάτοχοί του. Διαθέτει μία αναμασημένη αλλά υπό προϋποθέσεις έξυπνη ιδέα και χώρους γυρισμάτων που μπορούν να υποστηρίξουν απειλητική ατμόσφαιρα αλλά σενάριο ανίκανο να προκαλέσει κάτι περισσότερο από μερικά ξαφνιάσματα αποτροπιασμού στηριγμένα στο τρόμαγμα και τα πατροπαράδοτα ηχητικά στριγκλίσματα. Αλλά ακόμα κι ο τόπος στον οποίο ελλοχεύει το κακό είναι πλέον κρυψώνα γνωστή στους ψαγμένους, όπως άλλωστε κι ο τρόπος που επιλέγει να εξαπλώνεται. Από αυτόν που δεν τον πιστεύει κανείς (αλλά δεν παθαίνει τίποτα γιατί είναι συνήθως πρωταγωνιστής), στα παιδιά (που επίσης δεν τα παίρνει κανείς αρχικά στα σοβαρά) κι ύστερα στους υπόλοιπους, αναλώσιμους ή μη. Οι αιτίες του κακού είναι κι αυτές γνωστές. Όπως συμβαίνει σε ταινίες τύπου «Gothika», κάποιο οργισμένο φάντασμα κάνει τη ζημιά. Οπότε τι μένει; Να καμαρώσεις με ανοικτό το στόμα το θανατηφόρο ξεσαγόνιασμα της Amy Smart; Με το ξεσαγόνιασμα (χασμουρητό) του θεατή θα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά κανείς;

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-10-2008  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.